DOLAR

32,5954

0.34%
EURO

34,8195

0.19%
ALTIN(gr)

2.514,35

1,22%
BİST 100

%
Ev Almak İsteyenler Bu Fırsat Kaçmaz Uygulamada Kolaylık Sağlayacak O Detay da Açıklandı
  • Finans 365
  • Finans
  • Ev Almak İsteyenler Bu Fırsat Kaçmaz Uygulamada Kolaylık Sağlayacak O Detay da Açıklandı

Ev Almak İsteyenler Bu Fırsat Kaçmaz Uygulamada Kolaylık Sağlayacak O Detay da Açıklandı

Ev almak isteyen vatandaşlar devlet desteği almak için başvuru üstüne başvuru yapıyor. Bu çaba sonuçsuz kalmadı devlet destek verecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Ev Almak İsteyenler Bu Fırsat Kaçmaz Uygulamada Kolaylık Sağlayacak O Detay da Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre ilk kez ev alacak olan vatandaşlar için devlet 28 bin TL’ye varan hibe destekleri verecek. Verilecek hibe destekleri için farklı uygulamalar olduğunu belirten devlet bu uygulamalara izin vermiş durumda. Edinilen bilgiye göre karı koca çift olarak 1 hibe desteğine başvuru yapabilirler ya da eşler ayrı ayrı da başvuruda bulunabilir. Bu sayede bir aile toplamda 56 bin TL’ye kadar ödeme alabilecek. Hibe desteği alacak olan aileler alacakları bu paraları tekrardan geri ödemek zorunda kalmayacak. Ev alacak olan vatandaşlar gönül rahatlığı ile destek alabilir, başvuruda bulunabilir.

Devlet Birikim Yapanların Yanında

Dikkat çeken bir diğer açıklama ise ev almak isteyenlerin birikim için banka hesabı açmasına dair yapılan açıklama oldu. Buna göre en az 36 ay boyunca birikim yapan vatandaşlar devlet desteklerinden daha fazla faydalanacak. Devletin açıklamalarına göre belirlenen bankada vatandaş birikim yaptıysa belli yüzdeler dahilinde katkı ödemesi alacak. 36 ay ile 47 ay arasında birikim yapan vatandaşlar devlet %15 oranında katkı vererek 24.741 TL ödeme yapmayı planlıyor. Aynı şekilde 48 ila 59 ay arasında birikim yapan vatandaşlara devlet %18 oranında katkı vererek 26.646 TL ödeme yaparken 60 ay ve üzeri sürelerde birikim yapan vatandaşlara devlet %25 oranında katkı vermiş olacak. Bu oranla beraber ödenecek tutar 28.548 TL olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP