DOLAR

32,3393

0.24%
EURO

35,1048

-0.16%
ALTIN(gr)

2.308,28

1,37%
BİST 100

%
Ev Hanımları Dikkat Bu Ödeme Sizler İçin Yapılacak

Ev Hanımları Dikkat Bu Ödeme Sizler İçin Yapılacak

Daha önceden çalışma geçmişi olanlar pandemi sürecinde de bir şekilde hayatını idame ettirebildi. Çalışmayan ve ev hanımı olan kadınlar çalışmadıklarında dolayı haklardan yararlanamadı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:59
Ev Hanımları Dikkat Bu Ödeme Sizler İçin Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi sürecinde kademe kademe devam eden çalışma hayatı binlerce vatandaşın deyim yerindeyse can simidi oldu. Az da olsa maaş almaya devam eden çalışan kesim dönem dönem kısa çalışma ödenekleri ile de ekonomilerini toparlamaya çalıştı. Fakat bu durum ev hanımları için öyle olmuyor. Sosyal güvenceleri olmayan ev hanımları devletin sağladığı haklardan yararlanamıyor. Bu soruna çözüm bulan devlet İŞKUR ile iş birliği içinde çalışmayan kadınlara ödeme yapmaya karar verdi. Aylık 2400 TL alacak olan ev hanımlarının ilk olarak belli şartları sağlaması gerekiyor. İŞKUR’un belirlediği şartlara uyan kadınlar 2400 TL ödeme alabilecek.

İşsizlik Kavramı İŞKUR Tarafından Tanımlandı

İŞKUR ödemelerin günlük yapılacağını açıkladı. Günde 80 TL alacak olan kadınlar ayda toplam 2400 TL almış olacak. İŞKUR ayın 31 çeken günlerini de unutmadı. 31 çeken günlerde ev hanımları 2480 TL ödeme alarak ayı kapatmış olacak. Başvurularda dikkat edilecek ilk nokta kadınların işsiz olup olmaması olacak. Daha önceden çalışıp pandemiyle beraber işsiz kalan kadınlar ödeme kapsamına dahil edilmedi. İşsiz bir şekilde İŞKUR’a kayıt yaptırıp işsiz olduğunu belgelendiren kadınlar ödeme alabilecek. Buna ek olarak prim ödemesinin de olmaması gerekiyor. Tek bir gün bile prim ödenmiş ise kadın ödeme alamayacak. 3 ay veya daha uzun süre çalışmayan kadınlar işsiz olarak kayda geçecek. Ödemelerin ise 3 ay devam etmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP