DOLAR

32,3455

0.27%
EURO

35,1318

-0.02%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Ev Hanımları İçin Süper Bir Fırsat Geliyor Günde 108 TL Ödeme Alacaklar
  • Finans 365
  • Finans
  • Ev Hanımları İçin Süper Bir Fırsat Geliyor Günde 108 TL Ödeme Alacaklar

Ev Hanımları İçin Süper Bir Fırsat Geliyor Günde 108 TL Ödeme Alacaklar

İŞKUR ile devlet vatandaşlar için spesifik çalışmalar yapmaya devam ediyor. Toplumun her kesimi destek görecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
Ev Hanımları İçin Süper Bir Fırsat Geliyor Günde 108 TL Ödeme Alacaklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışmalarını çok hassas yapan devlet vatandaşın her kesimi için çalışmalarını sürdürüyor. Genele hitap eden çalışmalar yapan devlet vatandaşlarının yanın d durmaya devam ediyor. Pandeminin başından a bu yana genele hitap eden çalışmalar yaptığı için bazı vatandaşlar desteklerden yararlanamıyordu. ödenekler sınırlı olduğu için her vatandaş devletten destek alamıyordu. Ancak yeni düzenleme ile beraber vatandaşlar kendilerine Uygun olan çalışmayı seçebilecek ve başvuru yapabilecek. Bu sayede evine destek ödemesi girmeyen vatandaş kalmayacak. Daha önceleri erkeklerin yoğun başvuru yapabileceği çalışmalar sisteme konuluyordu ancak yeni dönemle beraber çalışan çalışılamayan tüm kadınlara yönelik yapılan çalışmalar vatandaşların taktirini topluyor.

Eğitimlerden Sonra Desteğe Devam

İŞKUR ile devletin ortak çalışmasına göre ev hanımı olan ya da ilkokul mezunu olan kadınlara ödem yapılacak. Ödeme yapılırken de vatandaşlara belli meslekler öğretilecek bu sayede kadınların iş gücüne olan katılımı artırılmış olacak. İstihdam alanında kadınların bulunma yüzdesi oldukça düştüğünden dolayın develi böyle bir hamle yapmak istediğini belitti. Beli meslek gruplarının eğitimi açacak olan İŞKUR seçimi ise kadınlara bıraktı. Her meslek grubu için aynı ödemeyi yapacak olan devlet eğitimlerine en fazla 8 ay devam etmeyi planlıyor. 8 ayın sonunda meslek öğrendiğine kanaat getiren kadınlara iş bulunacak ve devletten alınan 108 TL destek son bulmuş olacak. Başvurular online ya da İŞKUR bürolarında yapılacak. Bunun için de kadınların muhakkak İŞKUR’da kayıt oluşturması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP