DOLAR

32,3829

0.19%
EURO

35,0588

-0.07%
ALTIN(gr)

2.324,37

0,23%
BİST 100

%
Ev Hanımlarına 2 Farklı Müjde Geliyor İsteyen Çalışacak isteyen Emekli Olacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Ev Hanımlarına 2 Farklı Müjde Geliyor İsteyen Çalışacak isteyen Emekli Olacak

Ev Hanımlarına 2 Farklı Müjde Geliyor İsteyen Çalışacak isteyen Emekli Olacak

Devlet desteklerini daha efektif sunmak adına yeni bir çalışma başlattı. İsteyen istediği şekilde hak kullanabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Ev Hanımlarına 2 Farklı Müjde Geliyor İsteyen Çalışacak isteyen Emekli Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre ev Hanımları için 2 farklı yol haritası çizilmiş durumda. Buna göre ilk etapta çalışma isteyen kadınlara devlet günlük 108 TL ödeme yapacak ve bu ödemenin sonunda da kadınlar meslek edindirme kurslarında iş sahibi olmuş olacak. İŞKUR ile anlaşmalı olarak ilerleyen çalışma sayesinde kadınlar hem günlük ihtiyaçlarının karşılama imkanı bulacak hem de meslek öğrenecek devletin ekonomisine büyük bir katkı sağlamış olacak. Devlet toplumda silinemeye yüz tutan ancak çalışılsa iyi kazandıracak mesleklerin de kurslarını açmayı planlıyor Bu bağlamda bu kursları tercih eden kadınların günlük ödemesi 130 TL’ye kadar çıkmış oluyor. Kurslar bittikten sonra kadınlar kendi hallerine bırakılmayacak öğrencileri meslekler için staj dönemi oluşturulacak.

Cezalar Çok Caydırıcı

Bir diğer seçenek ise ev hanımlarının emekli olmasına ilişkin olacak şekilde tasarlandı. Buna göre 1995 yılından bu yanan aralıksız evli olan ve 50 yaş üstü her kadın başvuru yaptığı taktirde primler için devletten destek ödemesi alacak ve rahatlıkla emekli olabilecek. Yaşanan emeklilik sonucu ev hanımları bir emeklinin sahip olduğu tüm haklardan yararlanmış olacak. Burada devletin en çok dikkat edeceği nokta evlilik türünün şekli ve yaşanılma durumu olacak. Hukuken butlan ya da muvazaalı evlilikler radara takıldığı taktirde devletten alınan tüm destekler iptal edilecek ve faizli şekilde geri ödeme cezasına hükmedilebilecek. Bundan dolayı 1995 yılından bu yana sağlıklı şekilde evli kalan çiftlerin başvuru yapması önemle belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP