Ev Hanımlarına 2400 TL Yardım Yolda Açıklama Geldi

Ev Hanımlarına 2400 TL Yardım Yolda Açıklama Geldi

Korona virüsten dolayı neredeyse evden dışarı çıkamaz olduk. Durum böyle olunca iş bulma oranı da gitgide azaldı. Devlet bu zor dönemlerdevatandaşını yalnız bırakmayarak yeni bir yardımın müjdesini verdi. Bu desteklerin bir bölümü de ev hanımlarına ayrıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Ev Hanımlarına 2400 TL Yardım Yolda Açıklama Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev Hanımlarının Yükü Hafifleyecek

Ev hanımları için harekete geçen merciler günlük minimum 80 TL olmak olacak şekilde bir yardım paketine çalışmaktadır. Ayda 2400 TL’ye denk gelen yardımla birçok ev hanımı zor durumların altından kalkabilecek. Özellikle eşi olmayan kadınlar için bu yardıma ilaveten başka yardımlar da öngörülüyor. Ancak bunlar için başvuru yapmanız ve mevcuttaki durumu belgelemeniz gerekiyor. Ayrıca anne olan kadınlar çalışmak isterlerse kreş-bakıcı desteği de yolda. Kadınlar en az 3 ay sigortalı bir işte çalışmadıklarında işsiz kategorisinde değerlendirilebilecek. İŞKUR’un sitesinde kayıtlı olmak şartıyla ve işsiz sıfatıyla çalışan pozisyonları da takip edebilir.

Sözü geçen yardım başladığı tarihten itibaren 3 ay süreyle kadınlara verilecek. 3 ay ile sınırlandırılan yardımda edinilen bilgilere göre uzama olmayacak. Günlük 80 lira olarak belirlenen limit ile beraber 31 çeken aylarda 2480 liralık bir ödemeyi beraberinde getirecek. 3 ayın sonunda ise takribi olarak 7200 TL ödeme yapılarak yardımlar tamama erdirilecek. Yardımdan faydalanmak için genel olarak işsiz olmak gereklidir. Ancak en önemlisi son 3 ay boyunca hiçbir şekilde hiçbir yerden priminin yatmaması gerekiyor. Bu şartları sağlıyorsanız İŞKUR üzerinden başvuruyapabileceğiniz gibi şahsi olarak da kurumda başvuru oluşturabilirsiniz. Başvuruları kişilerin kendileri yapmalı herhangi bir şekilde eş, anne, baba adına başvuru oluşturulmamalı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP