DOLAR

32,3682

0.15%
EURO

34,9783

-0.3%
ALTIN(gr)

2.324,30

0,22%
BİST 100

%
Ev Hanımlarından Öğrenciye, Engelliden Yaşlılara Herkese Ödeme Yapılacak Detaylar Herkesi Şaşırtıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Ev Hanımlarından Öğrenciye, Engelliden Yaşlılara Herkese Ödeme Yapılacak Detaylar Herkesi Şaşırtıyor

Ev Hanımlarından Öğrenciye, Engelliden Yaşlılara Herkese Ödeme Yapılacak Detaylar Herkesi Şaşırtıyor

Devlet vatandaşa ödem vermek için tabiri caizse her yolu deniyor. Bu yollardan bir tanesi ise toplu ödeme paketi çıkarmak olarak açıklanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Ev Hanımlarından Öğrenciye, Engelliden Yaşlılara Herkese Ödeme Yapılacak Detaylar Herkesi Şaşırtıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsün ikinci dalgası beklenenden daha fazla tahribata yol açtı. Buna göre vatandaşların tamamı maddi imkânsızlıktan neredeyse kırılıyor. İş yerlerini kapatan esnaflar, ücretsiz izne çıkarılan serbest meslek çalışanları ve tam gün çalışan memurların hepsi neredeyse isyan edecek kıvamda. Ancak devlet de boş durmayarak toplumun her kesimine cevap verecek nitelikle çalışmalar yapmaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre yeni bir destek ödemesinin daha starttı verildi. Paket halinde çıkacak ödemen yararlanmayacak vatandaş kalamayacak. Çalışan öğrenci engelli kim varsa herkes bu ödemeden yararlanmış olacak. İlk olarak ödeme alması beklenen kesim öğrenciler olacak. Buna göre eğitiminin hangi kademesinde olursa olsun her öğrenciye belli bir miktar ödem yapılacak. Öğrenci belgesiyle işlem yapmak bu bağlamda yeterli olacak

1995 Yılından Beri Evli Olunmalı

Ödeme alacak olan kesimlerden bir tanesi de evli ev hanımları olacak. Ev hanımlarının emekli olma gibi bir opsiyonları fazla yok. Ancak bu durum başta ev hanımları olmak üzere birçok emekli gruplarını da üzüyordu. Devlet bu durumu mercek altına alarak yeni bir çalışma başlattı. Buna göre 1995 yılından beri evli olan ve eşinden ayrılamamış olan kadınlara ödeme yapılarak emekli gibi prim gün borçlarının ödenmesi sağlanacak. Bu sayede ev hanımları bu şekilde emekli olmaya hak kazanacak. Destek paketinde olan bir diğer ödem ise 65 yaş aylığı oldu. Zamlı olarak ödenecek aylık için maaş alınmaması ve 65 yaşından büyük olunması şart.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP