Ev Kadını, Esnaf, İşsizlere Para Yardımı,

Ev Kadını, Esnaf, İşsizlere Para Yardımı,

Herhangi bir geliri olmayan ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından verilen yardımlara devam ediliyor. Detaylar haberimizde..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
Ev Kadını, Esnaf, İşsizlere Para Yardımı,
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT’ den Yapılacak Ödemeler Yolda

65 yaş aylığı olarak bilinen ve geliri olmayan yaşlılara 672 lira ödeme sağlanıyor. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan yaşlıların yararlandığı bu aylıktan haberiniz var mı?

Muhtaçlık değerlendirmesi yapılan ve şartları sağlayan kişilerin başvuruları dikkate alınıyor. Hane halkı gelirinin 1402 TL’yi aşıyorsa aylık bağlanmaz. Başvuru yapanın kendisi ve eşi için değerlendirme yapılıyor. Herhangi bir mal varlığı veya servet tespit edildiğinde bu aylık kesiliyor. Fakirlik maaşı için anne-babası bulunmayan muhtaç çocuklar, %40 ve üzeri engeli bulunan engelliler, sosyal güvencesi olmayanlar, herhangi bir geliri olmayanlar, kanun kararı ile vesayet altına alınmamış olanlar başvurabilir.

Başvuru Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılmaktadır. Devlet tarafından verilen diğer yardımlar başvuruya göre barınma yardımı 317 lira, gıda yardımı 274 lira, eşi vefat eden kadına aylık 250 lira, engelli kişiye bakım sağlanıyorsa aylık 261 lira, yakacak yardımı olarak her kış 500 kilo kömür verilmektedir. Yine devlet tarafından ödenen 1000 TL pandemi ödeneği, şartları sağlayan ailelere başvuru sonrasında verilmektedir. Faz1 ve Faz2 başvurusunda bulunmayan vatandaşlar Faz3 için başvuru yapabilir. Hane halkından bir kişinin yapacağı başvuru değerlendirmeye alınır. Hane halkından birisine ait emekli aylığı, işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği bulunuyorsa başvuru kabul edilmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP