DOLAR

32,5726

0.03%
EURO

34,9439

0.11%
ALTIN(gr)

2.428,67

-0,04%
BİST 100

%
Evde Bakım Aylığı Almak İçin Ne Yapmalı? Başvuru ve Şartlar Neler?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Evde Bakım Aylığı Almak İçin Ne Yapmalı? Başvuru ve Şartlar Neler?

Evde Bakım Aylığı Almak İçin Ne Yapmalı? Başvuru ve Şartlar Neler?

Evde Bakım Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır? Evde Bakım Aylığı ne zaman yatar? Evde Bakım Aylığı (Maaşı) Başvuru Evrakları Neler? Evde Bakım Aylığı Başvurusu Nereye Yapılır? Evde Bakım Aylığı Başvuru Şartları Nedir? Evde Bakım Aylığı İçin Kimler Başvurabilir? Tüm bu soruların cevaplarını merak edenler için düzenledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:13
Evde Bakım Aylığı Almak İçin Ne Yapmalı? Başvuru ve Şartlar Neler?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evde bakım maaşı alımı için SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğüne başvuru yapılır. Bakım maaşı alacakların, hastane raporu ile %50 ve üzeri oranda bakıma muhtaç olduğu tespit edilmelidir. Bakıma muhtaç olan kişinin yakınları tarafından kazanılan paradan payına düşen gelir, 606 tl tutarı geçmemelidir. Devletin evde bakım aylığı başvurusu için gerekli şartları, bakım maaşı başvurusu ve evrakları hakkında bilgileri, alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

Evde Bakım Aylığı İçin Kimler Başvurabilir?

Evde bakım aylığına başvuracaklar , hastane raporu ile yüzde elli ve üzeri oranda bakıma muhtaç olduklarını kanıtlamalıdırlar. Evde bakım maaşı alabilecek kişilerin özellikleri, şu şekilde sıralanır:

  • Kişinin başka birinin yardımına ihtiyaç duymadan, kişisel ihtiyaçlarını gideremiyor olması gerekir.
  • Yaşadığı hanede toplam gelir miktarı üzerinden, bakıma yönelik harcayabileceği paranın 606 tl’den fazla olmaması gerekir.
  • Hastaneden alınan Engelli Sağlık Kurulu Raporu üzerinde % 50 ve üzeri oranda bakıma muhtaç olarak görülmelidir.

Bu özellikler uyan kişiler, engelli bakım aylığı için SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğüne başvurabilir. Başvuru için gerekli şartları, belgeleri ve başvuru adımları hakkında bilgileri, alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

Evde Bakım Aylığı Başvuru Şartları

Evde bakım aylığı müracaat koşulları arasında hastaneden Engelli Sağlık Kurulu Raporu alınması yer almaktadır. Evde bakım aylığı başvurusu için şartlar, şu şekilde sıralanır:

  • Maaş talep edilen kişiye, Engelli Sağlık Kurulu Raporu alınmalıdır.
  • Maaş talebi için SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğüne başvurulmalıdır.
  • Maaş talebi için bakımı sağlanan kişinin aylık geliri bulunmamalıdır.

Bu şartların sağlanması ile evde bakım aylığı için başvuru yapılır. Bakım maaşı başvurusu onaylananlar, her ay devlet tarafından parasal destek alır. Bakım masraflarının karşılanması, devlet ödemesi ile gerçekleşir. Devletin evde bakım aylığı her ay 1383 tl olarak ödenir. Bakım maaşı başvurusu ve evrakları hakkında detayları, alt başlıklardan öğrenebilirsiniz.

Evde Bakım Aylığı Başvurusu Nereye Yapılır?

Evde bakım maaşı müracaatı yeri , SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğüdür. Bu kuruma hastaneden alınan sağlık raporu ve defterdarlıktan alınan başvuru formu ile gidilir. Maaş alacak kişinin ikamet adresinin bağlı olduğu Valilik ve Kaymakamlıklar bulunur. Bu Valilik ve Kaymakamlıklara bağlı çalışan Defterdarlıktan, başvuru formu alınmalıdır. Bu başvuru formu ile SGK Kurumuna gidilir. Başvuru için izlenecek adımları ve evrakları alt başlılardan öğrenebilirsiniz.

Evde Bakım Aylığı (Maaşı) Başvuru Evrakları

Evde bakım maaşı müracaat başvuru belgeleri , SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğüne teslim edilir. Evde bakım aylığı başvurusu için gerekli belgeler, şu şekilde sıralanır:

  • Engelli Sağlık Kurulu raporu,
  • Defterdarlıktan alınan başvuru formu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İl veya İlçe idare kulu tarafından düzenlenmiş muhtaçlık belgesi

Bu evraklar ile başvuru için SGK Kurumuna müracaat yapılır. Başvuru için izlenecek adımları alt başlık içerisinden öğrenebilirsiniz.

Evde Bakım Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Evde bakım maaşı müracaatı , SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğüne yapılır. Devletten evde bakım aylığı almak için izlenecek adımlar, şu şekilde sıralanır:

  • Bağlı olunan yerin SGK Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğüne gidilmelidir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi ve defterdarlıktan alınan form ile başvuruya gidilir.
  • Muhtaçlık belgesi ve Engelli Sağlık Kurulu raporu da başvuruya görülmelidir.
  • SGK aracılığı form doldurulur ve başvuru işleme alınır.
  • Başvuru sonucu SGK kurumundan takip edilir.

Başvurusu onaylanan kişiler, aylık 1383 tl bakım maaşı alırlar. Bu maaş devlet tarafından, bakıma muhtaç kişiler verilir. Şartlara uyan ve başvurusu onaylananlar, aylık olarak devlet yardımından faydalanırlar. Kişisel masraflarını 606 tl’nin üzerinde çıktığında karşılamayan, bakıma muhtaç kişiler, bu maaştan yararlanır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP