Evde Bakım Aylıkları Ne Zaman Yatacak? Evde Bakım Aylığı Hangi İllerde Yattı?

Evde Bakım Aylıkları Ne Zaman Yatacak? Evde Bakım Aylığı Hangi İllerde Yattı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere evde bakım aylığı verilmekte, 2020 Eylül ayında bakım aylıkları ne zaman yatacak? Vatandaşlarımız büyük bir merak içinde. Sizler için evde bakım aylıkları ile ilgili tüm bilgileri haberimizde topladık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Evde Bakım Aylıkları Ne Zaman Yatacak? Evde Bakım Aylığı Hangi İllerde Yattı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakıma muhtaç yaşlı veya hasta kişilere bakan vatandaşlara evde bakım ödeneği ödeyerek kolaylık sağlıyor fakat bu maaş her ay farklı günlerde yatması nedeniyle vatandaşların aklına ‘’Evde bakım aylığı ne zaman yatacak?’’ sorusunu getiriyor. Evde bakım ödeneği yapılırken illere göre farklılık göstermekte, size ne zaman ödeme yapılacağını öğrenmeniz için birkaç yol aktaracağız;

•E-devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak, e-devlet sistemi içerisinde evde bakım aylığınızın ne zaman yatacağını öğrenebilirsiniz.

•Evde bakım aylığını Ziraat Katılım Bankası’ndan alan vatandaşlar, Ziraat bankasına sms yolu ile ulaşıp öğrenebilirler. Büyük harflerle BAKIYE yazıp 4747’ye göndererek sorgulama yapıp evde bakım aylığınızın ne zaman yatacağını öğrenebilirsiniz.

2020 Evde Bakım Aylığı Ne Kadar?

Evde bakım aylığı geçtiğimiz yıl 1384 liraydı yeni yıla girerken gelen zam ile birlikte 1460 liraya yükseldi. Ocak ayında yapılan zammın ardından evde bakım aylığına tekrar zam geldi ve 1554 liraya yükseldi.

Evde Bakım Aylığı Kimlere Verilmektedir?

Evde bakım aylığı engelli, hasta ve bakıma muhtaç kişilere bakan vatandaşlara verilmektedir. Evde bakım aylığı alabilmeniz için; gelir kriterlerinizin uygun olması gerekmektedir ayrıca bakılan kişinin muhtaçlık kriterlerini karşılıyor olması lazım, engelli olan vatandaşların ağır engelli olduğuna dair sağlık kurulu raporu alınması karşılığında yardım yapılmaktadır.

Bakım Maaşının Yattığı İller

1- Karabük2- Aksaray3- Zonguldak

4- Konya5- Manisa6- Şanlıurfa

7- Kars8- Erzurum9- Tekirdağ

10- İstanbul11- Tokat12- Çanakkale

13- Denizli14- Samsun15- Adana

16- Bursa17- İzmir18- Muş

19- Antalya20- Balıkesir21- Giresun

22- Bolu23- Muğla24- Afyonkarahisar

25- Ordu26- Uşak27- Diyarbakır

28- Bilecik29- Mersin30- Hatay

31- Osmaniye32- Sakarya33- Kayseri

34- Bayburt35- Trabzon

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP