DOLAR

32,4806

-0.2%
EURO

34,9664

0.36%
ALTIN(gr)

2.437,30

0,60%
BİST 100

%
Evde Üretip İnternetten Satanlar Vergiden Muaf Olacak

Evde Üretip İnternetten Satanlar Vergiden Muaf Olacak

Evde üretip satışı yapılan ürünlerde belli bir miktara kadar vergi muafiyeti geliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Evde Üretip İnternetten Satanlar Vergiden Muaf Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evde üretim yaparak internet üzerinden satış gerçekleştiren kişilere belli bir miktara kadar vergi muafiyeti geliyor.

Geçen Ocak ayında yasa ile getirilen düzenlemeler de artık evde dikiş nakış mutfak robotu ütü ve benzeri makine ve aletler haricinde olmak üzere evde imal edilen ve dışarıdan destek alınmayan havlu, örtü, çarşaf, çorap, halı, kilim, dokuma mamulleri, kırpıntı deriden üretilen mamuller, örgü, dantel, her nevi nakış işleri ve turistik eşya, hasır, sepet, süpürge, paspas, fırça, yapma çiçek, pul tarzındaki ürünlerin satışında 30.000 TL muafiyet geliyor.

Evde üretim gerçekleştirerek internet 30 bin 700 liraya kadar gelir elde eden kişiler vergiden muaf sayılacak. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre çok sayıda insan bu kanundan yararlanabilecek. Ayrıca ürünlerin Festival kermes Panayır gibi alanlarda satılmasında da herhangi bir engel teşkil edilmiyor sadece gelir vergisi mükellefi olmak yeterli.

İnternet ve benzeri elektronik ortamlarda satışı gerçekleştiren herkes vergiden muaf sayılacak. 30 bin 700 liraya kadar belirtilen ürünlerin satışından herhangi bir ek vergi alınmayacak. Özellikle kadınların evde yaptığı örgü dantel yapma çiçek boncuk işlemeli ürünler vergiden muaf tutulacak. E ticaret siteleri sosyal medya ya da farklı elektronik ortamlarda satış gerçekleştirerek ürünler belli bir miktara kadar muafiyet kuralına uyacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP