Evin Tamamına Kredi Veren Bankalar (Gerekli Evraklar ve Şartları)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Evin Tamamına Kredi Veren Bankalar (Gerekli Evraklar ve Şartları)

Evin Tamamına Kredi Veren Bankalar (Gerekli Evraklar ve Şartları)

Evin değerinin tamamı için kredi veren bankalar hangileridir, hangi şartlar istenmektedir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Evin Tamamına Kredi Veren Bankalar (Gerekli Evraklar ve Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzde yüz ev kredisi veren birçok banka bulunmaktadır. Bu bankalar arasında ING Bank ve QNB Finansbank başta gelmektedir. Çoğu banka tarafından ev ve taşıt kredilerinde belli bir yüzdeye kadar kredi imkanı tanınmakta olup bu limit yüzde 75 olarak belirlenmiştir. Kalan miktarı ise başvuru sahibinin karşılaması beklenmektedir ancak bazı bankalar konut ve taşıt kredisinin tamamını karşılamaktadır.

Evin Tamamına Kredi

Evin tamamı için kredi veren bankaların bazı şartları bulunmaktadır. Bu şartlar arasında ise evin borç bitene kadar bankaya ait olması yer almaktadır. Ekspertiz raporu aracılığı ile ev kontrol edilmekte ve değer biçilmektedir. Eğer başvuru sahibi kredi borcunu ödeyemez duruma gelir ise banka kredi verdiği konuta el koymaktadır. Evin peşinat olarak kabul edilmesi ile birlikte bankalar tarafından evin tamamı için kredi çıkarılabilmektedir. Evin tamamına kredi veren bankalar arasında en başta Garanti Bankası gelmektedir. Garanti Bankası’nın mortgage avantajı sebebi ile yüzde yüz ev kredisi alınabilmektedir.

Garanti Bankası Mortgage Kredisi

Garanti Bankası mortgage kredisi ile evin yüzde yüzüne kredi vermektedir. Garanti Bankası tarafından belirlenen vade 240 ay olup kişinin rahat geri ödeme yapılması sağlanmaktadır. Faiz oranları ise çekilen miktara ve vadeye bağlı olarak artmakta ya da azalmaktadır. Ancak genel olarak mortgage kredisinin faiz oranları oldukça düşüktür ve kira öder gibi kredi ödenmektedir.

Finans Bankası Evin Tamamına Kredi

Finansbank tamamına konut kredisi veren bankalar arasında bulunmaktadır. QNB Finans Bankası tarafından verilmekte olan yüzde yüz konut kredisinin faiz oranı yüzde 2,37 olarak belirlenmiştir. Ancak bu faiz oranı yüzde 2,74’e kadar yükselebilmektedir. QBNF Finans Bankası bu kredi için herhangi bir alt veya üst limit belirlememiş olup 180 aya varan vade seçeneği de vatandaşlara sunmaktadır. Kredi alındıktan sonra faiz oranı sabitlenmekte olup genel faiz artışları ve zamlar alınan krediyi etkilememektedir. Kredi miktarı ekspertiz raporuna göre belirlenmekte olup bu rapora bağlı olarak faiz, vade ve kredi miktarına karar verilmektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP