DOLAR

32,5760

0.09%
EURO

35,0346

0.55%
ALTIN(gr)

2.428,06

0,22%
BİST 100

%
Evlenecek Olanlara ve Evlenmek İsteyenlere Devlet 52 Bin TL Verecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Evlenecek Olanlara ve Evlenmek İsteyenlere Devlet 52 Bin TL Verecek

Evlenecek Olanlara ve Evlenmek İsteyenlere Devlet 52 Bin TL Verecek

Yetim kız çocukları için birçok seçeneği gündeme getiren devlet yeni bir çalışma için de kolları sıvadı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Evlenecek Olanlara ve Evlenmek İsteyenlere Devlet 52 Bin TL Verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yetim kız çocukları için devlet iki farklı çalışma yapmak için uzun zamandır toplantılar düzenliyor. Verilecek ilk ödeme babası vefat eden kız evlat için olurken diğer bir ödeme ise evlenmek isteyen yetim kız çocuklarına yönelik olacak. Bu bağlamda her iki ödemeyi aynı anda almayacak olan kız evlatlar için devlet şartları belirledi. Buna göre babası vefat eden kız çocukları için devlet ayda 325 TL ödeme yapacak ve bu kız evlatlar işe girene ya da evlenen kadar devam edecek. Ölen babanın SGK’lı olması aranan öncelikli şartlardan bir tanesi iken ölmeden önce en az 3 ay boyunca çalışmış olmak aranan diğer şartlardan bir tanesi. Aynı ödeme hane içinde anne varsa ilk olarak ona verilecek ancak annenin hakkından feragat etmesi söz konusu ise hak bu defa kız evlatlara verilecek.

Başvuru Tarihini Kişiler Belirleyecek

Verilecek diğer bir ödeme ise evlenecek ya da evlenme saikiyle başvuruda bulunan kız evlat için verilecek. Buna göre 9 bin TL çeyiz ödemesi, 11 bin TL destek ödemesi ve 32 bin TL ev alma desteği olmak üzere toplamda 52 bin TL ödeme yapılacak ve bu ödemenin geri ödemesi kız evlattan alınmayacak. Burada aranan şart ise kız evladın 27 yaşını geçmemiş olması olarak açıklanırken halihazırda iş sahibi olmamsın da önemli olan diğer bir nokta olacak. Kız evlat hâlihazırda SGK’lı bir işte çalışıyor ise o zaman destek ödemesi hakkı yanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP