DOLAR

32,3382

0.17%
EURO

35,1860

-0.05%
ALTIN(gr)

2.244,09

0,04%
BİST 100

%
Evlenen Kadınlar İçin Büyük Fırsat! Erken Emekli Olmanın Formülü Açıklandı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Evlenen Kadınlar İçin Büyük Fırsat! Erken Emekli Olmanın Formülü Açıklandı!

Evlenen Kadınlar İçin Büyük Fırsat! Erken Emekli Olmanın Formülü Açıklandı!

Nasıl erken emeklilik olur? Bu konu birçok vatandaşın araştırdığı konular arasında yerini almakta. Her geçen sene emekli olmak daha da zorlaştığından dolayı vatandaşlarda kendileri için farklı yollar arayışına giriyor. Belirli koşulları yerine getiren vatandaşlar 6 yıl daha erken emekli olma şansını elde edecekler. İşte o fırsatlar nasıl elde edilir haberin detayında…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Evlenen Kadınlar İçin Büyük Fırsat! Erken Emekli Olmanın Formülü Açıklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınlarda emekli olmak erkelere göre daha kolay. Erkekler askerlik borçlanması ile bir yâda iki yıl daha erken emekli olma olanağına sahip oluyor. Fakat kadınlar her doğumdan itibaren iki yıl daha erken emekli olma fırsatını ele geçiriyor. Böylece 3 çocuk ardından altı yıl erken emekli olma olanağı kadınlar için sağlanmış oluyor. Doğum borçlanması yapmak isteyen kadınların belirlenmiş olan şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bunlardan birisi de 4A, 4B, 4C alanından birinden sigortalı olmak.

Staj Sonrasında Doğum Borçlanmasına Dâhil Olacak

Doğum borçlanması yapmak isten kadınların doğum yapmadan önce sigorta başlangıçlarının olması gerekmekte. Fakat uzun vadeli olmasa bile öğrencilik hayatında yapılan sigorta kadınların daha erken emekli olmaları adına da farklı bir imkân sağlamakta.

Birden Fazla Çocuğu Olan Anneler Dikkat

Doğum borçlanması esnasında senelerin önemi büyük rol oynuyor. Fakat kadınlar birden fazla doğum yapmışlarsa borçlanma yapılacak yılların şartlarını daha genelleştirerek araştırması gerekir. Bu da daha erken olabilmek için bir fırsat yerine geçmektedir.

Evlenen Kadınlar İçin Büyük Fırsat

Doğum borçlanması fırsatından yararlanmak isteyen kadınlar için sadece doğurmak gerekmiyor. İki yaşından daha küçük çocukları evlat edinmiş olan anneler evlat edinmiş olmalarından dolayı bu haktan yararlanma olanağına sahiptirler.

2020 yılı içerisinde doğum borçlanması yapmak amacıyla başvuruda bulunan kadınlar için şuan günlük olarak 31,39 TL ile 235,44TL arasında ödemeler söz konusu olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP