Evlenmek İsteyenlere Müjde, Devlet Tarafından Nakdi Destek Sağlanacak

Evlenmek İsteyenlere Müjde, Devlet Tarafından Nakdi Destek Sağlanacak

Evlenmek isteyenleri çok yakından ilgilendirecek bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre, milyonlarca ev kadını bu destekten yararlanabilecek, emeklilik şartlarında beklenen düzenleme resmi gazetede yayınlandı. İşte tüm detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Evlenmek İsteyenlere Müjde, Devlet Tarafından Nakdi Destek Sağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni gelen düzenlemelere göre, kadınlar hem sigortalı çalışma dönemlerini hem de 18 yaşından sonra yurt dışında ev kadını olarak ne kadar kaldılarsa o döneme ait borçlanma yapabilecekler. Borçlanma için belirlenen en alt limit 98,10 Tl iken en üst limit 737,75 Tl olarak belirlendi. Yıl içerisinde meydana gelecek aylık borçlanma tutarı alt limiti ise 1324,35 Tl olarak belirlendi.

Yurt dışında geçen süre zarfınca borçlanacak olan kişiler bu sayede yüksek emekli aylığı da alabilecek. %32 ila 45 oranlarında bir artış yapılması bekleniyor. 1999 senesinden önce sigortalı olarak çalışmaya başlayanların en az 5975 prim gününü ödemiş olması gerekiyor. Bağkur kapsamında emekli olanlar ise en az 9000 prim günü ödemesi yapmalıdır. Bilindiği üzere emekli olabilmek için prim gününün eksiksiz bir şekilde ödenmiş olması şart koşulmaktadır.

Peki Bu Haktan Yararlanabilecek Olan Kişiler Kimlerdir?

Borçlanabilir olanlar için koşulan şartlar;

  • 18 yaşını doldurduktan sonra sigortalı olarak yurtdışında çalıştıkları süre
  • Kadınların 18 yaşından sonra ev kadını olarak geçirdikleri süre
  • Sadece 2 ay kadar kısa süre içerisinde gelecek yasa içinde borçlanma hakkından ev kadınları da yararlanabilecek. Yurt dışında kaldıkları süre boyunca, 18 yaşından sonra ne kadar ev hanımlığı yaptılarsa o süre kadar borçlanma yapabilecekler. Borçlanma başvurusu sosyal güvenlik sözleşmesi aksedilen ülkeler içerisinde çalışılmışsa kabul edilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP