EYT İle İlgili Somut Gelişmeler Yaşanmaya Başladı (Erdoğan Talimat Vermişti)

EYT İle İlgili Somut Gelişmeler Yaşanmaya Başladı (Erdoğan Talimat Vermişti)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası EYT emeklilikte yaşa takılanlar için çalışmalar hız kazandı. Birçok öneri ve formül gözden geçiriliyor. İşte son gelişmeler ve son öneriler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
EYT İle İlgili Somut Gelişmeler Yaşanmaya Başladı (Erdoğan Talimat Vermişti)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT’liler ile SGK’nın görüşü alınacak. Orta yollu bir çözüm için çalışmalar hızlandırıldı. Erdoğan talimat vermişti.

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili son dönemde yaşanan gelişmeler bir anda ülke gündeminde yer aldı. Prim gün sayısını doldurmalarına rağmen yaşı erken olduğu için emekli olamayan binlerce kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konu hakkında Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin’i görevlendirmesi sonrasında umutlandı.

NTV yayınında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilikte yaşa takılanların (EYT) durumuyla ilgili Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin’i görevlendirdiğini açıkladı. Melda Yücel Kocaalp’in sorularını yanıtlayan Kılıç, bu konuda bir formül üretilmesi için harekete geçildiğini duyurdu.

Prof. Dr. Cem Kılıç, şunları söyledi:

“Emeklilikte yaşa takılanlara bir formül bulundu. Bir kısmı isteyebilir, bir kısmı istemeyebilir. Gerçekten son çalışma yaşamı içerisinde, son 10 yılda en çok konuştuğumuz, en çok kitlesi olan konulardan birisi. Dolayısıyla, üzerinde durmak düşünmek lazım. Son dönemde bir gelişme oldu. Buradan onu da paylaşmış olalım. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin’i görevlendirdi. Bu, yeni bir gelişme. EYT’lilerin düşüncelerini, görüşlerini alacak. Karşı taraftan SGK ile görüşecek. Vedat Bilgin, benim hem ağabeyim, hocam hem de bu konuları çok iyi bilen bir sosyal politikalar uzmanı.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP