EYT Yasası Olmadan da Erken Emekli Olabilirsiniz! Ne Yapmanız Gerekiyor?

EYT Yasası Olmadan da Erken Emekli Olabilirsiniz! Ne Yapmanız Gerekiyor?

Emekliliğinde rahat bir hayat yaşamak herkesin hakkı. Çalışanlar emekliliklerinde rahat edebilmek için hem daha fazla çalışmak hemde emeklilik yaşlarının ne zaman olduğunu öğrenmek için araştırma yapıyor. Peki EYT kapsamında olmayanlar erken emekli olabilir mi? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
EYT Yasası Olmadan da Erken Emekli Olabilirsiniz! Ne Yapmanız Gerekiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok çalışan EYT haberlerini dikkatle takip ediyor. Özellikle 1999 öncesi sigortalı olan vatandaşlar EYT haberlerini dikkatle takip ediyor. Bunların yanında 1999 yılında sonra sigortalı işe giriş yapanlar nasıl erken emekli olabilirim sorularının cevaplarını arıyor. Erken emeklilik nasıl olur?

Bilindiği gibi kamuoyu gündemini bir süredir meşgul eden EYT sorunu artık hükümetin elinde. Devletin bir çok kademesi bu sorunun çözülmesi için çalışmalara başladı. Emeklilik yasasının değiştiği 1999 yılı itibariyle emekliliğe hak kazanan vatandaşlar ya yaş sınır yüzünden yada hizmet süresi bakımından emeklilik hakkı elde edemiyor. EYT kapsamında olmayan vatandaşlar ise nasıl erken emekli olabilirim araştırmaları yapıyor.

Erken emekli olabilmek bazı şartlara bağlıdır. Bunlar erkeklerde askerlik borçlanması yaparak emekli sürenizi düşürebilir, kadınlar için ise 3 çocuğa kadar doğum borçlanması yaparak erken emekli olabilirsiniz.

Bazı meslek gruplarında ise yıpranma hakkı kullanarak erken emekli olabilirsiniz. Kimyevi maddeye maruz kalınan işlerde çalışıyorsanız. Gazetecilik yapıyorsanız diğer emeklilere göre yıpranma hakkınızdan doğan sürenizi düşerek erken emekli olabilirsiniz.

Kadınlara Erken Emeklilik Müjdesi! Bu Koşullara Uyan Kadınlar Hemen Emekli Olabilir! Kadınlarda ise 3 çocuğa kadar doğum borçlanması yaparak 6 yıla kadar erken emekli olabilirsiniz. Doğum borçlanması yapabilmeniz için tek şart doğum yapmadan önce sigorta girişi yapılmış olması. Kadınlarda uygulanan bu prosedür ile 6 yıla kadar erken emekli olunabiliyor. Kadınlarda hangi işi yaptığı önemli olmamakta ve sadece sigortalı işe başladıktan sonra doğum yapması gerekmektedir. Toplam üç çocuğa kadar yapılan borçlanma neticesinde 2 bin 160 gün sigorta süresi elde edilebilir.

Erkek Vatandaşlar Bu Borçlanmayı Yapıp SGK’dan Erken Emekli Olabilirler

Bu Mesleklerden Birini Yapıyorsanız Erken Emekli Olabilirsiniz! İşte O Meslekler!

İlgili başlıklar haberin içerisine ilave edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP