DOLAR

32,3402

0.18%
EURO

35,1250

-0.18%
ALTIN(gr)

2.234,67

-0,38%
BİST 100

%
Faiz İndirimi Olursa Borsa Nasıl Tepki Verir? (Düşer mi, Yükselir mi)
  • Finans 365
  • Borsa
  • Faiz İndirimi Olursa Borsa Nasıl Tepki Verir? (Düşer mi, Yükselir mi)

Faiz İndirimi Olursa Borsa Nasıl Tepki Verir? (Düşer mi, Yükselir mi)

Merkez Bankası’ndan 250 baz puanlık faiz indirimi beklentisi var. Peki bu faiz indirimi gerçekleşirse Borsa İstanbul bu faiz indiriminden nasıl etkilenir? Borsa yükselir mi? Yoksa düşer mi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
Faiz İndirimi Olursa Borsa Nasıl Tepki Verir? (Düşer mi, Yükselir mi)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Faiz indirimi sonrasında banka mevduatında birikimleri olan kişilerin indirim sonrası yeni faiz oranlarını beğenmeme nedeni ile parasını başka yatırım enstürümanları ile değerlendirmek isteyebilir. Genelde faiz oranları tatminkar seviyenin altına sarktığı zaman yatırımcılar farklı yerlere yatırım yapmayı tercih ederler. Borsada yatırımcıların tercih yapabileceği seçenekler arasındadır. Geçmişte yaşanan faiz indirimleri sonrası genel olarak borsaya olumlu yansımıştır. Yeni faiz oranlarını beğenmeyen yatırımcılar borsa da paralarına daha iyi değer katabilecekleri düşüncesi ile borsaya geçiş yaparlar.

target=”_blank”>Merkez Bankası Faiz İndirirse Borsa İstanbul 100 Endeksi Kaç Puan Olur?

Merkez Bankası’nın önümüzdeki günlerde beklendiği gibi faiz oranlarında indirime gitmesi durumunda Borsa istanbul endeksi 110.000’li seviyelere gidebilir diye beyanat veriyor uzmanlar.

Faiz İndirimi Borsada En Çok Hangi Sektör Hisslerine Yarar?

– Bankalar

– Çimento

– Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şirketleri

– Demir – Çelik

– Otomotiv

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!

Faiz İndirim Kararı Gelirse Dolar Kuru Nasıl Hareket Eder?

Faiz oranının düşmesi durumunda normal şartlarda ülke para birimi (TL) değer kaybeder. Çünkü o ülkenin cazibesini kaybeden faiz oranlarında,n bankalarda faizde parası olan yabancı yatırımcı o ülkenin para birimindeki parasını dolar ya da euro ya çevirerek ülkeden çıkmak isteyecektir. Dolayısı ile ülke bara birimi değer kaybederken, döviz değerlenecektir. Ancak şu şekilde tersi beklenebilir;

Yabancı yatırımcı parasını dövize çevirip çıkmak yerine ülkenin borsasına (Borsa İstanbul) yönelirse döviz yükselmez, borsa yükselir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP