DOLAR

32,6212

0.4%
EURO

34,9518

0.15%
ALTIN(gr)

2.502,75

0,75%
BİST 100

%
Farklı Barınma Ödenekleri Birleştirildi Vatandaşların Ağzı Kulaklarına Vardı
  • Finans 365
  • Finans
  • Farklı Barınma Ödenekleri Birleştirildi Vatandaşların Ağzı Kulaklarına Vardı

Farklı Barınma Ödenekleri Birleştirildi Vatandaşların Ağzı Kulaklarına Vardı

Vatandaşın barınmaya ilişkin şikâyetleri hiç bitmiyor. Ancak devlet bu duruma çözüm bulmuş gibi. Pandemi dolayısıyla ev hayatının önemi anlaşılan vatandaşlar evlerini en güzel hale getirmek için uğraşıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Farklı Barınma Ödenekleri Birleştirildi Vatandaşların Ağzı Kulaklarına Vardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre her vatandaş evi için çaba harcamaya devam ederken evsiz olanaler ya da evleri tamirat, tadilat bekleyen vatandaş oldukça mağdur. Yaşanan bu mağduriyetin önüne geçme isteyen devlet tarihte görülmemiş borçlanmaya imza attı. Buna göre eşya destek demiri barınma desteklerinden farklı olarak muamele görürken artık tüm barınma destekleri birlikte değerlendirilecek. Daha önceden eşya desteği almak için tekrardan başvuru yapmak gerekiyordu. Ancak yeni ödemenle beraber ev, tamir edilen ya da prefabrik yapılara çıkarılan her vatandaşa eşya desteği de verilebilecek. Verilecek eşya desteğinin meblağı ise 5 bin TL olarak kayıtlara geçti.

Anlaşmalı Firmalar Gündemde

Vatandaşlar E Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği vasıtasıyla başvuru yapacaklar. Yapılacak bu başvur neticesinde kişilerin evlerine alanında uzman ekipler yollanacak. Yollanacak bu ekipler ile beraber evde geniş çaplı bir tarama yapılacak. Yapılacak ilan taramanın sonunda ya eve tamirat çekilecek ya da kişiler prefabrik evlere çıkartılacak. Tamirat işlemleri ücretsiz olarak yapılabilir buna ek olarak prefabrik evler için vatandaşlara 20 bin TL hibe desteği de verilebilecek. Tüm bu ilerleme bittikten sonra yetkililer evin içine tekrardan baktığında standart konfor alanının hala dışında olan evlere eşya desteği de saklanacak verilecek destek ile isteyen vatandaşlar anlaşması firmalardan alışveriş yapar ister başka firmalarda bu ödeneği kullanır. Başvuru sonuçlar başvuru yapıldıktan 1 hafta sonra açıklığa kavuşacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP