DOLAR

32,3884

0.21%
EURO

35,0912

-0.03%
ALTIN(gr)

2.325,28

0,26%
BİST 100

%
Farklı Ödemeler Farklı Şekillerde Kadınlara Sunulacak Yapılan Açıklama Gündemi Değiştirdi
  • Finans 365
  • Finans
  • Farklı Ödemeler Farklı Şekillerde Kadınlara Sunulacak Yapılan Açıklama Gündemi Değiştirdi

Farklı Ödemeler Farklı Şekillerde Kadınlara Sunulacak Yapılan Açıklama Gündemi Değiştirdi

Kadınlara çeşitli ödemeler yapacak olan devlet açıklamalarla gündemi hayli değiştirdi. Edinilen bilgiye göre tüm kadınları ilgilendiren iki farklı ödeme hayata geçirilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:07
Farklı Ödemeler Farklı Şekillerde Kadınlara Sunulacak Yapılan Açıklama Gündemi Değiştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılacak olan ödemelerin ilki eşleri vefat eden kadınlara yönelik olurken diğer ise yeni doğum yapan kadınlara yönelik olacak. Buna göre eşi vefat eden kadınlar için yapılacak ödeme yeni dönemle beraber zamlı verilmeye başlayacak. Daha önceden iki ayda bir 650 TL ödeme alan kadınlar yeni dönemle beraber 700 TL ödeme almış olacak. Bu ödeme eşleri ilgilendirdiği gibi aynı zamanda kız çocuklarında hayli ilgilendiriyor. Aynı pozisyonda buluna kız çocukları da ölen babalarının ardından böyle bir başvuruda bulunabilir. Ancak kız çocuklarının yaşı 25’i geçmemeli ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuyla yakından bağı olamamalıdır. İlerleyen dönemlerde SGK’lı iş bulan ya da evlenen kadınlar , kız evlatların ödemeleri devlet tarafından kendiliğine kesilecek.

Zam Söylentisi Yayılıyor

Bir diğer ödeme ise yeni doğum yapan kadınlara yönelik olacak. Buna göre süt parası olarak geçen bu sistemler anneler çocuklarına çok daha iyi bakım sağlayabilecek. Bu ödemenin amacı da tam olarak bu. Özellikle pandemi döneminden anneler çocukları için oldukça endişelenirken aynı zamanda da çalışmak zorunda Yaşanan u ikilemi kırmak isteyen devlet annelere yapılacak ne kadar ödem varsa yapmak istiyor. Bu şekilde kadınlar istihdam sahalarından kopmazken devlet de sosyal devlet anlayışıyla beraber hem anneyi hem bebeği korumuş oluyor. 202 TL olan ödemelerin ilerleyen günlerde zamlanması bekleniyor. Ödemeler periyodik olarak devam edeceğinden zamlı ödemeler kolayca entegre olunabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP