DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.493,94

0,40%
BİST 100

%
Farklı Ödemeler İçin Tarihler Verildi Başvurular Ne Zaman?

Farklı Ödemeler İçin Tarihler Verildi Başvurular Ne Zaman?

Devlet her ödeme için farklı tarihler vereceğini açıkladı. Buna göre herkes aynı anda ödeme almayacak. Korona virüsle beraber devlet, destek ödemeleri için de ayar getirdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Farklı Ödemeler İçin Tarihler Verildi Başvurular Ne Zaman?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk olarak her ödemenin mümkün mertebe farklı zamanlarda yapılması planlanıyor. Bu sayede ATM’ler ve banka şubeleri hınca hınç dolu olmayacak. Buna ek olarak ödemeler başvuru halinde evlere de getirilebilecek. Özellikle yaşlılar ve engelliler için verilecek ödemelerin PTT eve teslim seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenek ayrıca başvuru ile aktive olmaktadır. Re ’sen yapılamayacak olan bu işlem devletin planladığı devlet desteklerine başvuru yapıldıktan sonra ayrıca başvuru ile gerçekleşecektir. Devletin planladığı 4 farklı başvuru bulunmaktadır. Bunlardan ilki annelere süt parası olarak kayıt edildi. 202 TL olarak verilecek süt parası için başvurular SGK üzerinden gerçekleşecek. Dileyen anneler E Devlet üzerinden de başvuru yapabilir.

Her Ödeme Periyodik Olacak

Süt paraları periyodik olarak 1 sene verilecek. Annelerin TC kimlik numaralarına göre ayarlanacak olan ödemelerin sırlaması için annelerin devamlı tetikte olması gerekmektedir. Kaçırılan ödem tarihleri için bankada bekleme olmayacak ve o tarihteki ödemeyi alamayacaksınız. Bir diğer ödeme evde bakım ödemesi olacak. Buna göre 65 yaş üstü vatandaşlara ve %40 ve üzeri engel durumu bulunan vatandaşlara verilecek ödeme aylık 1700 TL olacak. Ödemeden yararlanmak isteyenlerin 1. Dereceden yakınları da başvuru yapabilir. Vekâlet usulü burada geçerlidir. Bir diğer ödeme ise çok talep gören gıda ödemeleri olarak açıklandı. Daha önceden koli dağıtımı şeklinde olan destekler artık nakdi olarak ödenecek. 3 aylık bir ödeme periyodu bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP