DOLAR

32,3815

0.19%
EURO

35,0520

-0.14%
ALTIN(gr)

2.324,13

0,21%
BİST 100

%
Faturalar Dert Olmaktan Çıkıyor O Açıklama Dudak Uçuklattı
  • Finans 365
  • Finans
  • Faturalar Dert Olmaktan Çıkıyor O Açıklama Dudak Uçuklattı

Faturalar Dert Olmaktan Çıkıyor O Açıklama Dudak Uçuklattı

Milyonlarca vatandaşın beklediği açıklama nihayet ilgililer cephesinden geldi. Vatandaşlar elektrik faturasından muaf olabilecek. Belli şartlar dahilinde faturalar dert olmaktan çıkıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Faturalar Dert Olmaktan Çıkıyor O Açıklama Dudak Uçuklattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar pandemiyle beraber ekonomik olarak çıkmaza girmiş durumda. Evlatlarına yetişemeyen ve temel ihtiyaçları karşılayamayan aileler oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Tüm bunların üzerine birde faturalar eklenmiş durumda. Elektrik faturaları, doğalgaz faturaları vs derken vatandaşın beli git gide bükülüyor. Ancak devlet vatandaşını yalnız bırakmayarak destek ödemelerini art arda açıklamaya devam ediyor. Bu sefer ki ödeme ise elektrik faturalarına ilişkin odu. Açıklamaya göre vatandaşların elektrik faturalarının 80 TL’sine devlet ortak olacak. 80 TL’den fazla olan meblağlarda geriye kalan kısmı vatandaş ödeyecek. Ailelerin tükettiği elektriğin miktarı ödemelerde önemli olacak. Ödemelerde sınır kWh miktarı 5 kişilik bir aile ile sınırlı tutuldu.

Ödemeler Nakdi Olmayacak

Yapılacak ödemenin nakdi olmayacağı da açıklamalar arasında. Buna göre PTT aracılığıyla yapılacak ödemede vatandaş sadece kimlik kartıyla tüm işlemleri halledecek. E Devletten ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru sonuçlarını E Devletten ya da Vakıf aracılığıyla öğrenebileceğiniz gibi kimlik kartınızla gittiğiniz PTT’den de öğrenebilirsiniz. Vezneye giderek başvuru yapılan TC kimlik numarasını ilgili kişiye ileterek sistemden elektrik destek ödemesinin sonucunu öğrenebilirsiniz Eğer sonuç olumlu ise mevcut fatura üzerinden 80 TL indirim yapılmış olacak. Başvuru yapacak olan ailelerin evlerine giren geliri asgari ücretin üçte biri olması gereklidir. Bunun haricinde muhtaçlık durumunun söz konusu olması da elektrik destek ödemesi alınması açısında önemli bir detay olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP