DOLAR

32,3904

0.21%
EURO

35,0719

-0.02%
ALTIN(gr)

2.324,80

0,24%
BİST 100

%
Faturalar Devlet Kapsamına Alındı O Haber Geldi

Faturalar Devlet Kapsamına Alındı O Haber Geldi

Devlet vatandaşın zor zamanlarında yanında olmaya devam ediyor. Özellikle pandemi dolayısıyla işleri bitme noktasına gelen vatandaşa kira hibe desteğinin ardından şimdi de faturalarına destekverecek. Esnaf için altın değerinde olan bu haberle beraber herkesin gözü kulağı ilgili mercilere dönmüş durumda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Faturalar Devlet Kapsamına Alındı O Haber Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esnaf Ekonomik Yönden Güçlendirilecek

Sosyal sorumlulukprojesi kapsamında değerlendirilecek olan bu paket ile beraber esnafın üzerindeki ağır yük de bir miktar kalkmış olacak. Kazandığını kiraya faturaya dağıtan esnaf kepenk kapatma noktasına geldi. Bu paket hayata geçirildiğinde hem iş gücüne olan ihtiyaç azaltılmış olacak ayrıca para döngüsü devam ediyor olacak. Bu haliyle para hareketi de tıkanmış durumda. Tek bir kaynağa fazla miktarda akış olması başta esnaf olmak üzere diğer serbest meslek çalışanlarını da sıkıntıya sokuyor. Fatura kapsamında yer alacak olan kalemler ise su, elektrik, kira ve doğal gaz olarak belirlendi.

Küresel alanda diğer esnaflarla irtibat halinde olunduğundan ortaya çıkan ihtiyaçlar ve yapılması gerekenler daha kolay görülebiliyor. Ayrıca esnafa farklı desteklerin de verilmesi gündemde. Birçok kişiye iş kapısı olan serbest meslek erbapları bu süreçte daha çok korunacak. Bankalara fazla borçlanan esnaf aynı zamanda ülke ekonomisine zarar getireceğinden bunun da önüne geçilecek. Yapılan yardımlarla beraber borçlanmanın da belli bir oranda azaltılacağıdüşünülüyor. KOOP DES kapsamında ayrıca kooperatifprojeleri de desteklenecek. 2021 yılımda ise bu projelere hız kesmeden devam edilecek böylelikle sistem kendi içinde kendi enerjisini yürütebilecek bir potansiyel oluşturacak. Bu durum doları da olumlu etkileyecek ve alım gücü az da olsa olumlu yöne evrilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP