DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Faturalar Sorun Olmaktan Çıkıyor Herkesin Faturasını Devlet Ödeyecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Faturalar Sorun Olmaktan Çıkıyor Herkesin Faturasını Devlet Ödeyecek

Faturalar Sorun Olmaktan Çıkıyor Herkesin Faturasını Devlet Ödeyecek

Pandemiyle beraber devlet kira, gıda gibi temel konularda ödemeler gerçekleştiriyordu. Yeni sistemle beraber artık elektrik faturaları da devlet tarafından ödenecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Faturalar Sorun Olmaktan Çıkıyor Herkesin Faturasını Devlet Ödeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrik destek ödemesi haberi binlerce vatandaşı hem heyecanlandırdı hem sevindirdi. Elektriğe yapılan zamlar vatandaşın belini bükerken ihtiyaç sahibi vatandaşlar bu ödemelerin altından kalkamadı. Yapılan açıklamaya göre binlerce hanenin elektrik borcu birikmiş durumda. Salgın sebebiyle iş yerleri kapanan ve işsiz olan vatandaşlar da çaresiz. Bu duruma çözüm üreten devlet vatandaşın elektrik faturasını ödemiş olacak. Ayda 80 TL ödeyecek olan devlet nakdi destek sağlamayacak. Her ay aileye gelen elektrik faturasının içinden 80 TL indirilmiş olacak. Başvurular E Devlet üzerinde olacağından başvuruyu inceleyen yetkililer tüm bilgileri oradan görmüş olacak. Bu yüzden vatandaşın, başvurusunu onaylatması için her yerden bir evrak toplamasına gerek kalmayacak.

PTT Şubelerinden Her Şeyi Halledebileceksiniz

PTT vasıtasıyla ödenecek olan fatura için başka bankalar kullanılmayacak. Diğer destek ödemesinden farklı olan fatura ödemesinde haricen IBAN bilgisi paylaşmanız yersiz olacak. PTT’de hesap açtırılıp açtırılmaması konusunda net bir açıklama yapılmadı. Ancak hesap açılmasa bile sadece TC kimlik numarasının okunur olduğu kimlikle PTT şubesine gitmeniz yeterli olacak. Vezneden başvurunun onaylanıp onaylanmadığını öğreneceğiniz gibi fatura ödeme işlemini anında aynı vezneden halledebilirsiniz. 80 TL’den fazla gelen elektrik faturası için devlet bir şey yapmayacak. Geriye kalan tutarı vatandaş kendisi ödeyecek. Haneye giren kişi başı gelir miktarına dikkat edilecek. Kişi başı 701 TL’den faiz gelir düşen aileye fatura ödemesi yapılmayacak. Kilowattsaat miktarı da dikkat edilecek diğer değer olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP