DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9736

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
FED Faiz Artırımı Kararı Alırsa Dolar Kurunda Yeni Zirve Görülür Mü?
  • Finans 365
  • Finans
  • FED Faiz Artırımı Kararı Alırsa Dolar Kurunda Yeni Zirve Görülür Mü?

FED Faiz Artırımı Kararı Alırsa Dolar Kurunda Yeni Zirve Görülür Mü?

Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz artırımı kararı alınırsa dolar nasıl bir tepki gösterir? Finans365.com olarak haberimizde değerlendiriyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
FED Faiz Artırımı Kararı Alırsa Dolar Kurunda Yeni Zirve Görülür Mü?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika Merkez Bankası (FED) 19 Aralık Perşembe akşamı faiz kararını açıklayacak.

Hem ABD piyasaları hemde tüm dünya piyasaları tarafından yakından takip edilen karara ilişkin beklentiler faizlerin artırılacağı yönünde. Peki beklentiler gerçekleşir ve FED faiz artırımı kararı alırsa dolar kuru bu karardan nasıl etkilenir?

İşte FED faiz artırımı konusunda yapılan değerlendirmelerden bazıları

FED FAİZ ARTIRIMI KARARININ DOLARA ETKİSİ NE OLUR?

Moody’s Analytics Direktörü Ryan Sweet ve High Frequency Economics’in Başekonomisti Jim O’Sullivan, 2018 yılının FED kararını yorumladılar. Ryan Sweet, Fed’in faiz oranı ile ilgili kararına dair değerlendirmesinde; faiz oranının 25 baz puan artırarak yüzde 2.25-2.50 aralığına yükseltmesini beklediğini ifade etti. Bu konuda bazı iyimser tablolarında da olduğunu ifade eden Sweet Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic’in faiz artırma kararına karşı oy kullanarak muhalefette yer alabileceğini söyledi.

High Frequency Economics Başekonomisti O’Sullivan, FED kararına ilişkin yapmış olduğu değerlendirmesinde , “Fed’in bu hafta güvercin bir faiz artışı yapmasını bekliyorum.” ifadelerine yer verdi. O’Sullivan değerlendirmesinde faiz arıtımı kararının ekonomideki sürdürülebilir büyüme, güçlü iş gücü piyasası şartları ve yüzde 2 simetrik enflasyon hedefiyle uyumlu olacağını aktardı.

Halen 5.40 TL bandının hemen altında bulunan dolar için yapılan FED analizlerinde; !!kurda gün içinde oluşabilecek yukarı yönlü ataklarda izlenebilecek direnç noktaları 5.4000, 5.4250, 5.4500 ve 5.4600’da olup, özellikle 50 ve 100 günlük ortalamalara yakın olan 5.4600 seviyesinin kalıcılıkla geçilebilmesi halinde USD lehine işlemler ivme kazanabilir. Bu tarafta da 5.2750 seviyesinin altına inilmeden TL lehine yeni bir trend oluşumu beklenmiyor.” değerlendirmesi yapıldı.

Yatırım Haberlerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP