DOLAR

32,3830

0.15%
EURO

35,1089

-0.11%
ALTIN(gr)

2.322,69

0,17%
BİST 100

%
Geçen Yılbaşı 70 Milyonluk İkramiyeyi Kazanan Biletin Sahibi Ortaya Çıktı! Ama Bakın Bilete Ne Olmuş?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Geçen Yılbaşı 70 Milyonluk İkramiyeyi Kazanan Biletin Sahibi Ortaya Çıktı! Ama Bakın Bilete Ne Olmuş?

Geçen Yılbaşı 70 Milyonluk İkramiyeyi Kazanan Biletin Sahibi Ortaya Çıktı! Ama Bakın Bilete Ne Olmuş?

Geçen yılbaşı büyük ikramiye isabet eden tam biletin sahibi geçen bunca süreye rağmen bir türlü ortaya çıkmıyordu. Tüm kamuoyu biletin talihlisini merak ediyordu. Sonunda ortaya çıktı. Ortaya çıktı çıkmasına ama büyük bir sorun var. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Geçen Yılbaşı 70 Milyonluk İkramiyeyi Kazanan Biletin Sahibi Ortaya Çıktı! Ama Bakın Bilete Ne Olmuş?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almış olduğu tam bilet ile Milli Piyango İdaresi’nin 2019 Yılbaşı Özel Çekilişi’nde 70 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazanan ama aylardır ortaya çıkmayan kişi yeni yılbaşına 3 gün kala ortaya çıktı. Şimdiye kadar neden ortalarda görünmediği de belli oldu.

EN TALİHSİZ TALİHLİ

Türkiye kamuoyunun aylardır merak ettiği 70 milyonluk biletin sahibi olduğunu söyleyen kişi yeni yılbaşına 3 gün kala ortaya çıktı. Üzerine adını yazıp imzasını attığı biletin evde çantasıyla birlikte kaybolduğunu öne süren 60 yaşındaki A.A, bileti getireni hayatı boyunca rahat ettireceğini söyledi.

Milli Piyango İdaresi’nin 2019 Yılbaşı Özel Çekilişi’nde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği ‘7615536’ numaralı tam biletin sahibi, halen parasını almadı. Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Sercan Çobanoğlu, ikramiye alınmadığı takdirde paranın Hazine’ye devredileceğini belirterek, “70 gün boyunca herkes ceplerini iyi kontrol etsin” dedi.

Milli Piyango’nun 2019 Yılbaşı Özel Çekilişi’nde büyük ikramiye, İstanbul Üsküdar’da seyyar bayi Ali Özçalımlı’nın sattığı ‘7615536’ numaralı tam bilete isabet etti. Aradan 295 gün geçmesine rağmen talihli, ikramiyesini almadı. Biletin zaman aşımına uğrayacağı tarihi belirten sayacı internet sitesine koyan Milli Piyango İdaresi’nce talihlinin her an parayı almaya gelme ihtimaline karşı 70 milyon TL ikramiye ödeme şubesinde hazır bekletiliyor.

TAHSİLAT İÇİN SON GÜN 31 ARALIK

Süresinde alınmayan ve zaman aşımına uğrayan ikramiye tutarları, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı’na aktarılıyor. Bu paralar, savunma sanayisi, çocuk esirgeme hizmetleri, Türkiye’nin tanıtımı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile olimpiyat oyunlarına hazırlık için kaynak olarak kullanılıyor. Tahsilat için zaman aşımı ise çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl. Talihlinin tahsilatı yapması için 70 gün kaldı. Talihlinin en geç 31 Aralık Salı günü saat 17.00’ye kadar Milli Piyango İdaresi’ne biletini ibraz etmesi gerekiyor.

KAYBI NE KADAR

Talihli ikramiyeyi hemen alsaydı, mevduata yatırdığında aylık yaklaşık 1,2 milyon lira faiz alabilecekti. Bilet sahibi parayı almadığı için geçen 295 gündeki faiz getiri kaybı, yaklaşık 11 milyon lira olarak hesaplandı.

Uzmanlar bilet alanların biletlerini iyi muhafaza etmeleri ve çekiliş sonrası en az 2 kere bilet numaralarını kontrol etmeleri konusunda uyarıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP