DOLAR

32,3655

0.14%
EURO

35,0667

-0.17%
ALTIN(gr)

2.324,96

0,25%
BİST 100

%
Geçim Sıkıntısı Çekenlere Hükümetten Müjdeli Haber

Geçim Sıkıntısı Çekenlere Hükümetten Müjdeli Haber

Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu salgın dönemi sağlık dışında en çok ekonomiyi etkiledi. 1 seneyi bulan pandemi süreci vatandaşlarında maddi anlamda geçim sıkıntısı yaşamasına neden oluyor, hükümet bu daha fazla yaşanmasın diye harekete geçti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Geçim Sıkıntısı Çekenlere Hükümetten Müjdeli Haber
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçim sıkıntısı çekenlere 595-960 TL arasında ödeme yapılacak, bu sayede dar gelirli vatandaşlara destek sağlanması planlanıyor. Bu planlama kira desteği adı altında ortaya çıktı. Bu kapsamda SGK, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve Çalışma Bakanlığı vatandaşlara kira desteğinde bulunacak.

Ülkemizde ev sahibi olmayanlar maddi anlamda en çok kira öderken zorluk çekiyor. Bunun önüne geçebilmek adına kira destekleri yapılacak, dar gelirli ve evi olmayan vatandaşların yararlanabileceği hak sayesinde kişilere 1000 Tl ödeme yapılacak. Evlerini kentsel dönüşüme vererek zorunlu olarak çıkanlarda yararlanabilecek.

Hangi Kurumlar Kira Desteği Veriyor?

Kira yardımı ödemeleri bakanlık, bakanlığa bağlı birimler ve belediyeler tarafından yapılıyor.

Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı

Kaymakamlık bünyesinde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları

Belediyeler

Çevre ve şehircilik bakanlığı

Eğer kira yardımı almak istiyorsanız nüfus cüzdanı, ilgili kurumdan alınmış başvuru formu, konutun veya iş yerinin tapu belgesi, taşındığını bildiren güncel tapu kaydı, nüfus kayıt örneği ve kamu bankalarından alınmış hesap cüzdan fotokopisi hazır olmalıdır. Yardım sayesinde en çok desteği alacak olan iller Ankara, İstanbul ve İzmir’dir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP