DOLAR

32,3660

0.14%
EURO

34,9772

-0.3%
ALTIN(gr)

2.324,13

0,21%
BİST 100

%
Gelir Testi Yaptıranlara Müjde Borçlar Siliniyor

Gelir Testi Yaptıranlara Müjde Borçlar Siliniyor

Vatandaşlar için Genel Sağlık Sigortası borçları işin içinden çıkılmayacak bir hal almaya başladı. Bu konuya el atan SGK  gelir testi yaptıranlar için kolaylık sağlayacak bir yenilikle geliyor. Buna göre gelir testini yaptıran vatandaşların gelirleri asgari ücretle kıyaslanacak. Hesaplanan gelir asgari ücretin 1/3’ü kadarsa tüm borçlar silinebilecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
Gelir Testi Yaptıranlara Müjde Borçlar Siliniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari Ücret Baz Alınacak

Yıl bitmeden düzenlemenin hayata geçmesi bekleniyor. Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile beraber yaklaşık 4 milyon vatandaş genel sağlık sigortası borcundan kurtulabilecek. Vatandaşın geliri 981 TL’nin altında ise genel sağlık sigortası borçlarının tamamı silinecek. Ancak bu tutarın üstünde gelire sahip olan vatandaş için bu borcu yapılandırma söz konusu olacak. Yapılandırma yapmak isteyen vatandaş isterse borcunun tamamını tek seferde ödeyebilirken isterse taksitler halinde de ödeyebilir. Ödeme yapılacak tutar ise borcun cezaları ve faizleri değil borcun ana para tutarı olacak.

Borçlar üzerine eklenen zamlar ve cezaların silinmesi vatandaşa çok büyük bir kolaylık sağlayacak. İncelemeleresnasında prim borçları da açığa çıkan vatandaşlar için yeni bir ödeme takvimi oluşturulacak.Ödeneck tutar ise asgari ücretin %3’ü olacak şekilde ayarlanacak. Yapılan hesaplamalara göre bu şekilde borç tutarının yarı yarıya düşmesi bekleniyor. Borçlar yapılanırkenvatandaş sağlık hizmetlerinde faydalanmaya devam edebilecek. Gelir testi için 1 aylık süreyi kaçıranlara ek süre verilmeyecek. Buradan dolayı kişiler bu süreleri çok iyi takip etmeli. Asgari ücretin 1/3’ünden az maaşa sahip olan vatandaşın prim borçlarının da silinmesi gündemde. Bu iyileştirmeden kısmi zamanlı çalışanlar da faydalanabilecek. Prim borçları ölçütünde sağlık hizmeti almaya devam edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP