DOLAR

32,3789

0.16%
EURO

34,9661

-0.34%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
Geliri ve Sosyal Güvencesi Olmayan Vatandaşa Her Ay 672 TL Maaş! Şartlar ve Başvuru Yeri
  • Finans 365
  • Gündem
  • Geliri ve Sosyal Güvencesi Olmayan Vatandaşa Her Ay 672 TL Maaş! Şartlar ve Başvuru Yeri

Geliri ve Sosyal Güvencesi Olmayan Vatandaşa Her Ay 672 TL Maaş! Şartlar ve Başvuru Yeri

Ekonomik şartların giderek ağırlaştığı dünya genelinde bazı ülkeler vatandaşlarına sağladığı sosyal imkanlar ile ön plana çıkıyor. Türkiye'de bu ülkelerden bir tanesi. Sosyal bir devlet olmanın gerekliliği olarak geliri ve sosyal imkanları olmayan vatandaşlara 672 lira aylık maaş bağlanıyor. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Geliri ve Sosyal Güvencesi Olmayan Vatandaşa Her Ay 672 TL Maaş! Şartlar ve Başvuru Yeri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal devlet olmanın gerekliliklerini yerine getiren devlet 65 yaş üzerinde olupta herhangi bir mal varlığı ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara aylık 672 TL maaş ödemesi yapıyor. Her yıl enflasyon oranı kadar zamlanan maaşları gerekli koşulları barındıran vatandaşlar alabiliyor.

65 Yaş Aylığı İle İlgili Merak Edilen Detaylar

2022 sayılı kanun uyarınca, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) herhangi bir gelir veya aylık almayan ve bir işte çalışmayan 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, devlet aylık bağlıyor.

Devlet tarafından sigortası ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, ekonomik durumu Türkiye şartlarında geçinmek için yetersiz 65 yaşını doldurmuş olan ve gerekli şartları karşılayan kişilere bağlanan yaşlılık aylığı hakkında detaylı bilgi arayan vatandaşlar için hazırladığımız haberde konuyla ilgili tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Önceleri üç ayda bir verilen 65 yaş aylığının yatırılma süresi yapılan son düzenlemelerden sonra değişti. Bu durumdan dolayı vatandaşların cevabını en sık aradığı konulardan biri de maaşın ne zaman yatırılacağı ile ilgili. Peki, 65 yaş aylığı ne zaman yatar? İşte detaylar…

Devlet 65 yaş üstü olup durumu ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza 672 lira aylık bağlıyor. Daha önceleri 3 aylık şekilde ödenen 65 yaş aylığı geçen sene eylül ayından sonra aylık olarak ödenmeye başladı. Yani 2019 Ekim ayından bu yana aylık olarak alınabiliyor.

65 YAŞ AYLIĞI KİMLERE VERİLİR?

2022 sayılı 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması hakkında kanun kapsamındaki 65 yaş aylığı, sosyal anlamda güvencesi olmayan, ekonomik durumu yetersiz ve 65 yaşını doldurmuş kişilere verilen maaştır.

65 yaş maaşından;

-65 yaşın doldurmuş,

-Türk vatandaşı olan,

-Hiçbir sosyal güvencesinin bulunmayan,

-Nafaka almayan,

-Hiçbir geliri olmayan,

-Sağlık sigortası olmayan,

-Sosyal Hizmetler kanununa göre harçlık almayan,

-İçinde bulunduğu hane halkının ortalama gelirinin, asgari ücretin net tutarının üçte birinden fazla olmayan kişiler yararlanabilir.

65 YAŞ AYLIĞI NE ZAMAN YATAR?

Yaşlılık aylığı yani 65 yaş aylığı hakkında yapılan torba yasa düzenlemesi ile birlikte 3 ayda bir alınan maaşlara değişiklik getirildi. Eylül ayında yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte 3 ayda bir yerine her ay düzenli olarak yatırılmaya başlandı. Eylül ayında 65 yaş aylığı 3 aylık şeklinde yatırılırken Ekim ayındaysa yeniden ödeme yapıldı ve bununla birlikte aylığa dönmüş oldu.

65 Aylığı Nereden Alınır?

65 yaş aylığına hak kazanan kişilere dair ilk maaş ödemesi kişinin ikamet adresinin bağlı bulunduğu ilçedeki Ziraat Bankası şubesinden çekebilirler. Sonraki maaş ödemeleri ise PTT şubelerinden alınabilir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarına sağlamış bulunduğu bu imkan dünyanın birçok ülkesinde bulunmuyor. Türkiye, dünyanın birçok ülkesine oranla daha sosyal bir devlettir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP