DOLAR

32,4335

0.23%
EURO

35,0037

-0.21%
ALTIN(gr)

2.327,48

0,34%
BİST 100

%
Genç Girişimciler Bu Haber En Çok Sizi İlgilendiriyor Devlet 28 Bin TL Teşvik Ödeyecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Genç Girişimciler Bu Haber En Çok Sizi İlgilendiriyor Devlet 28 Bin TL Teşvik Ödeyecek

Genç Girişimciler Bu Haber En Çok Sizi İlgilendiriyor Devlet 28 Bin TL Teşvik Ödeyecek

Pandemi süresince birçok iş yeri kapanmaya yüz tuttu. Ancak genç girişimciler boş durmadı. Devlet bu çabayı ödüllendirecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Genç Girişimciler Bu Haber En Çok Sizi İlgilendiriyor Devlet 28 Bin TL Teşvik Ödeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamalara göre pandemi sürecine rağmen girişimcilik faaliyetlerine devam ederek çalışmalarını sürdüren vatandaşlara ödeme yapılacak. Küçük işletmeler başta olmak üzere tüm yeni işletmeler bu destekten faydalanacak. 28 bin TL’ye kadar verilecek teşvikten geri ödeme alınmayacak. Binlerce genç girişimcinin hibe desteğinden yararlanması bekleniyor. Başvuru şartlarını da açıklayan yetkililer vatandaşlardan çok bir şey beklemiyor. Yapılan çalışmanın proje halini yetkililerle paylaşan her girişimci uygun görüldüğü taktirde ödeme alacak. Girişimciler için farklı çalışmalar da söz konusu. Özellikle vergi konusunda yaşanan mağduriyetler de göz önünde bulunduruldu. Yapılan açıklamaya göre ya vergiden muaf olunması sağlanacak ya da ödeneklere vergi tutarları eklenecek. Bu noktada karar henüz kesinleşmedi.

Girişimciler Rahat Nefes Alacak

Vergi mükellefi olmamak için getirilen şartı her girişimci sağlayamayabilir. Buna göre yıllık geliri 75 bin TL’yi aşmayan her işletme muaflıktan yararlanacak. Diğer işletmeler ise vergi mükellefi olarak devam edecek. İşletmeler için hibe desteğinin yanında prim ödemesi de söz konusu olacak. İşletmeleri kuran vatandaşların primleri de devlet tarafından karşılanacak. 12 ay süreli olacak olan prim ödemelerinde girişimcinin başvuru yapması esas olacak. Hibe desteklerinin için de prim ödemeleri olmayacak. Başvuruda bulunmayan vatandaşlara ödeme yapılmayacağı belirtildi. Prim ödemeleri ise 12 bin 500 TL olarak belirtildi. Kısa zamanda başvuru formları internet sitelerinde yayınlanmaya başlayacak. Online şekilde ya da formun çıktısını alarak yüz yüze başvuruda bulunulacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP