DOLAR

32,5223

-0.06%
EURO

35,0322

0.42%
ALTIN(gr)

2.436,01

0,54%
BİST 100

%
Gençlere Bankalardan Müthiş Haber Kredi Almak İçin Tek Evrak Yetecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Gençlere Bankalardan Müthiş Haber Kredi Almak İçin Tek Evrak Yetecek

Gençlere Bankalardan Müthiş Haber Kredi Almak İçin Tek Evrak Yetecek

Bankalar kredi vermeye devam ederken kredilerin kapsamları oldukça geniş tutuldu. Özellikle bir kampanya göz dolduruyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:38
Gençlere Bankalardan Müthiş Haber Kredi Almak İçin Tek Evrak Yetecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar da artık devlet gibi destek kredileri vermeye başladı. Budan göre 18 yaşından a büyük ve 25 yaşından küçük her vatandaşa bankalar destek kredisi verecek. Bankalar kredi verirken vatandaşın gelir durumlarını ve kara listede olup olmamasının çok önemsiyor. Vatandaşın geliri bankaları tatmin etmiyorsa o zaman kefil veya teminat ile kredi vermeye çalışıyor. Bir şekilde bankalar vatandaşlardan bir teminat bekliyor. Ancak pandemi dolayısıyla vatandaşların ne düzenli geliri kaldı ne de kefil olacağı yakınları. Herkes birbirini kefil olarak görse de oluşan maddi sıkıntılar kimseyi kefil yapacak durumda bırakmadı. Bu zor durumu en çok 18 ila 25 yaş arası gençler yaşıyor. İş bulmanın da zor hale gelmesiyle beraber gençler çaresiz şekilde devletin atacağı adımı bekliyor.

Faizsiz İşlemler Yapılacak

Yapılan açıklamaya göre devlet bankalarla tam da bu durumu görüştü. Maddi durumu yeteli olmayan ancak bir şekilde iş kurması gereken veya ihtiyacını karşılaması gereken gençlerin kredi almasının önünü açıldı. Kamu bankası tarafından verilecek bu hizmet sayesinde binlerce vatandaş bankalardan 10 bin TL ödeme alacak. Ödemelerin bir kısmı geri istenecek diğer kısmı ise geri alınmayacak. Ödemelerin geri ödenmesinin isteneceği grup düzenli işi olan gençler olurken ödemelerin alınmayacağı grup maddi durumu yetersiz olan gençler olacak. Ödeme yağacak olan gençler ise ödemeleri faizsiz şekilde geri ödeyecek. Vade seçenekleri 48 aya kadar uzatıldı bu sayede bütçeler sarsılmadan ödeme yapmak artık mümkün.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP