Gençlere Kredi Almanın Yolu Açıldı Hangi banka Ne Görüş Bildirdi?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Gençlere Kredi Almanın Yolu Açıldı Hangi banka Ne Görüş Bildirdi?

Gençlere Kredi Almanın Yolu Açıldı Hangi banka Ne Görüş Bildirdi?

Bankalar genel tercih olarak 18 yaşından büyük vatandaşlara ödeme yapmıyor. Genç kategorisi kredi alamıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
Gençlere Kredi Almanın Yolu Açıldı Hangi banka Ne Görüş Bildirdi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bundan çok şikâyetçi olan vatandaşlar Bankalar Birliğine şikayette bulunmuştu. Yapılan şikayetler neticesinde banaklardan yeni karar geldi. Yapılan açıklamaya göre genç olarak tabir edilen 18 yaş üstü vatandaşlar ödem alabilecek. Yapılacak ödemeler için belirli şartlar oluşturuldu. Tıpkı yetişkinler gibi kredi alacak olan gençleri de heyecan sardı. Açıklamanın ardı arkası kesilmezken ilk kampanya açıklaması Ziraat banaksında geldi. Ziraat Bankası vatandaşlara kredi vermek için yeni bir kampanyanın oluşturulacağını ve faiz oranlarını değiştirilmeyeceğini duyurdu. Faiz oranlarından endişe eden gençler bu sayede derin bri nefes aldı. Aynı şekilde vadeler konusunda da sıkıntı yaşatmayacaklarını duyuran bankalar %0.69 oranında faizler kredi verip bunu 36 a vadelendirecekler.

Online Başvuru Seçeneği Mevcut

Kamu bankalarında olan Vakıf Bankası da yanı kredi kampanyasına destek veren bankalardan. Buna göre aynı faiz oranıyla ancak 48 ay vade seçeneğiyle işlem yapacak olan banka genç vatandaşlardan gerektiğinde kefil de isteyebilecek. Bu bağlamda bankanın kendini teminat altına alma çabası bulunuyor. Her banak kefil isteyecek diye bir kaide olmasa da her banka gençlerden düzenli gelir talep ediverecek. Yaşanacak olası sıkıntıların önüne geçişmesi bağlamında ise velilerin de adres bilgileri alınmış olacak. Başvurular bankaların mobil bankacılık uygulaması yapılabilecek. Mobil şekilde başvuru oluşturan vatandaşlar burada mesai saatlerine takılmayacak. 7 gün 24 saat kredi için başvur yağacak olan vatandaşları şubeler bu kadar rahat karşılamayacak. Şubelerden de başvuru yapmak mümkün.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP