DOLAR

32,5304

0.12%
EURO

35,0086

-0.08%
ALTIN(gr)

2.438,36

0,11%
BİST 100

%
Genel Af ve Sicil Affı İle Birlikte EYT Yasası da mı Görüşülecek?
  • Finans 365
  • Finans
  • Genel Af ve Sicil Affı İle Birlikte EYT Yasası da mı Görüşülecek?

Genel Af ve Sicil Affı İle Birlikte EYT Yasası da mı Görüşülecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanları yeni yargı reformunda müjdeli haber alabilir. Af yasası 2020 çalışmaları içerisine sicil affı ve EYT çözümü alınacak mı? İşte son dakika EYT haberleri.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Genel Af ve Sicil Affı İle Birlikte EYT Yasası da mı Görüşülecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mart ayında yeni yargı reformunun meclisten geçmesi beklenirken bazı değişiklikler yapılması gündemde. Yargı reformuyla birlikte bu yıl birçok kamusal borca yönelik yeniden yapılandırmalara yenilerinin de eklenmesi bekleniyor.

Özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için bir paketin yeni yargı reformu içerisinde yer alması bekleniyor. Bazı milletvekilleri kredi ve kredi kartı borçları yüzünden banka sicili bozulan kişilere yönelik sicil affı getirilmesini meclise getirilmesini teklif etmesinin ardından yine EYT sorununun çözülmesi isteyen bazı vekiller yeni yargı paketi içerisine EYT’liler için düzenlemelerin de girmesi için çalışmaya başladığı bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT sorununa yönelik Prof. Dr. Vedat Bilgin’i görevlendirmesi ve bilgin2in EYT dernekleri ile görüşmesini eylül ay sonuna kadar tamamlaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rapor oluşturması bekleniyor. Bu sürecin ardından yeni yargı reformu ceza ve infaz düzenlemesi, sicil affı ve EYT çözüm sürecinin içerisinde bulunduğu geniş katılımlı bir reform gerçekleştirilmesi bekleniyor.

2020’de Sicil Affı Çıkacak mı?

Meclisin çalışmaya başlamasıyla birlikte sicil affı nın gündeme gelmesi bekleniyor. Daha önce Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde çıkarılan sicil affı bankaların kendi aralarında kurduğu ve banka veri tabanlarında bulunan kredi notlarını silmemeleri yüzünden çok fazla kişi bu aftan yararlanamamıştı. Yeni sicil affının daha kapsamlı ve ticari ürünlere yansıtılan bir af olması bekleniyor.

EYT Yasası Ne Zaman Çıkacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanların istedikleri düzenlemelerin bu yıl bitmeden uzlaşı sağlanması halinde 2020 yılı içerisinde çıkması bekleniyor. İlk somut adımın atılmasının ardından hükümetin gündemine giren konu toplum tarafından bir çok kesimin takip ettiği bir konu oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP