DOLAR

32,4314

0.05%
EURO

34,4849

-0.07%
ALTIN(gr)

2.488,33

0,23%
BİST 100

%
Geniş Kapsamlı Destek Paketinde Anlaşmaya Varıldı Esnaflara Büyük Rahatlık
  • Finans 365
  • Gündem
  • Geniş Kapsamlı Destek Paketinde Anlaşmaya Varıldı Esnaflara Büyük Rahatlık

Geniş Kapsamlı Destek Paketinde Anlaşmaya Varıldı Esnaflara Büyük Rahatlık

Pandemi sürecinin erkenden bitmesi beklenirken istenen senaryo gerçekleşmedi. Bu durum başta esnaf olmak üzere tüm meslek gruplarını etkiledi. Devlet ekonomisi için de olumlu olmayan bu durum için yeni destek paketleri için  düğmeye basıldı. Yapılan çalışmada esnafın ihtiyacını karşılayacak bir devlet desteği geliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Geniş Kapsamlı Destek Paketinde Anlaşmaya Varıldı Esnaflara Büyük Rahatlık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esnaflar Kategorize Edilecek Ödemeler Buna Göre Yapılacak

Ödenek olarak 5 milyar TL ayırılırken bu kapsama kira ve hibe desteği alındı. Pandemi sürecinde esnafı en çok kira zorlarken iş kuracak vatandaşın da destek bulamaması sorun olarak görüldü. Devlet her alanda zor durumda olan vatandaşın elinde tutarak mevcut sistemin devamı için çalışıyor. Hazırlanan devlet desteğinden esnafların tümünün faydalanması mümkün olmayacak. Belli kriterler getirildi. Ayrıca ödemelerin süresi hakkında planlamalar devam ediyor. Esnaf Genel Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde detaylar daha sonra duyuru şeklinde paylaşılacak.

Kira ve hibe desteğinden yararlanması beklenen meslek kolları arasında, tamirci, lokantacı, kuaför, berber, terzi, pastaneci, pazarcı, düşün salonu, yurt ve kreş işletmecilerine ek olarak taksi, dolmuş ve servis işletmecileri de yararlanabilecek. Büyük şehirler için ödemeler 750 TL şeklinde olması planlanırken diğer şehirlerdeki esnaflar için 500 TL ödeme yapılacak. Küçük esnaflar içinse farklı bir program uygulanacak. Buna göre küçük esnafa bu ödemelere ek olarak 1000 TL ödeme yapılması planlanıyor. Başvurular E Devlet üzerinden yapılabilecek ve belli usuller dahilinde ödemelergerçeklesek. Esnaf Genel Müdürlüğünce hazırlanacak takvime göre hareket edilecek. Hesaplamalara göre 1 milyon 239 bin 438 kişi bu desteklerden faydalanacak pozisyonda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP