DOLAR

32,5681

0.09%
EURO

34,8082

-0.1%
ALTIN(gr)

2.495,21

0,45%
BİST 100

%
Geri Ödemesiz 5 Bin TL Ziraat Bankasından! Yetkililer Detayları Açıkladı

Geri Ödemesiz 5 Bin TL Ziraat Bankasından! Yetkililer Detayları Açıkladı

Devlet kamu bankaları ile vatandaşlara devlet desteği vermeye devam ederken desteklere bir yenisi daha eklendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:25
Geri Ödemesiz 5 Bin TL Ziraat Bankasından! Yetkililer Detayları Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önceden devlet desteklerinin birçoğu PTT tarafından verilirken PTT’nin iş yükünü azaltmak için yeni bir yöntem geliştirildi. Buna göre devlet desteklerinin birçoğu artık Ziraat Bankası ile verilmiş olacak ve iş yükünün yarısı bu şekilde pay edilmiş olacak. Ziraat Bankası’nın vereceği yeni devlet desteği ise eşya destekleri olarak yetkililer tarafından açıklandı. Verilecek olan bu destek nakdi ödeme olacak ve nakdi ödemelerin hiçbiri devlet tarafından geri alınmayacak. Eşya desteklerinin verilmesi için vatandaşların halihazırda bir evlerinin bulunması gerekiyor ve bu ev normal standartları taşımalı olarak açıklandı. Evi bu standartları taşımayan vatandaşların önce evleri tamir edilecek ve eşya desteği bu şekilde verilmiş olacak.

Her Haneye Bir Başvuru

Sosyal devlet anlayışının bir getirisi olarak karşımıza çıkan bu kararla beraber vatandaşların ev ihtiyacı da büyük ölçüde giderilmiş olacak. Bu bağlamda evinin tamiratı düzeltilen vatandaşlara tek hamlede ödemesi verilecek ancak evi derli toplu hâle getirilmeyen vatandaşların yeni eve çıkartılması söz konusu olacak ve bu sayede eşya desteği de uygun olan yere iletilmiş olacak. Prefabrik evlere direkt çıkartacak olan devlet 30 bin TL desteği de birikimi olan vatandaşlara verilmiş olacak. Bu desteklerden yararlanacak olan vatandaşların 18 yaşından büyük olması ve başvuruyu da 18 yaşından büyük birinin açması gerekiyor. Bir hane içinden bir kişinin başvuru yapması yeterli ve gerekli olacak diğer türlü kurumların da iş yükü daha da artarak işin icinden çıkılmaz bir hal oluşacak. Bundan dolayı sadece 1 hane ve 1 başvuru sloganı yürürlüğe konacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP