Geri Ödemesiz Yardım İçin Beklenen Açıklama Geldi Hemen Başvuru Yapabilirsiniz

Geri Ödemesiz Yardım İçin Beklenen Açıklama Geldi Hemen Başvuru Yapabilirsiniz

Devlet yeni destek paketiyle vatandaşa geri ödemesi yardımın önünü açtı. Anneler göz önüne alınarak hazırlanan paketin detayları da belli oldu. İŞKUR ve SGK aracılığıyla bu yardımlardan faydalanmak mümkün. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:06
Geri Ödemesiz Yardım İçin Beklenen Açıklama Geldi Hemen Başvuru Yapabilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR ve SGK çatısı altında vatandaşa yardım edilmeye devam ediliyor. Pandemi sürecinde en çok çalışan annelerin sıkıntı yaşadığı belirtilerek ibre o tarafa döndürüldü. Anne ister çalışsın ister çalışmasın hazırlanan paket ile beraber yardım almaya başlayacak. Bu yardımlar için belli programlara dahil olma şartı aranırken ödenecek toplam tutarın da 9214 TL olduğu açıklandı. Asgari ücretle çalışan kadın çeşitli ödenekler ve yardımlar almaktadır. Bunlardan en bilineni emzirme ödeneği, doğum yardımı, iş görmezlik ödeneği ve yarı zamanlı çalışma desteğidir. Yardımlar ilk çocuk olduktan sonra başvuru üzerine yapılmaktadır. Çalışan kadını iş gücünden koparmamak amacıyla bu yardımların yapıldığı belirtiliyor.

Engelli Çocuğu Olan Annelere Pozitif Ayrımcılık Geliyor

Eğer anne sigortalı çalışıyor ise bu rakamlara süt parası da eklenmektedir. 112 gün üzerinden hesaplanan doğum paraları Ziraat Bankasına yatırılarak kişiye teslim ediliyor. Doğum izinlerine ilişkin bilgiler ve diğer izinleri E Devlet kapısından da öğrenmeniz mümkün. Çoğul gebeliklerde sağlanan imkanlar daha fazla. Yarım gün çalışarak tam maaş alınmasının önü yeni düzenlemelerle açılmış durumda. Bu düzenleme normalde 6 ay iken engelli çocuğu annelerde bu süre 12 aya kadar çıkabiliyor. Ayrıca vergi kesintilerinden muaflık söz konusu. Bakıcı desteğinin verilmesi konuşulan yeniliklerden bir tanesi. Detayları tam belli olmasa da süre olarak 32 ay öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP