Gıda Desteklerinde Yeni Dönem Başladı Açıklamalar Vatandaşları Sevindirdi

Gıda Desteklerinde Yeni Dönem Başladı Açıklamalar Vatandaşları Sevindirdi

Pandemi dolayısıyla vatandaşlar devletten yeni destek paketlerinin sözünü duymak istiyor. İstenen talep ise sonunda karşılık buldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Gıda Desteklerinde Yeni Dönem Başladı Açıklamalar Vatandaşları Sevindirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamalara göre vatandaşlara devlet destek paketi sağlayacak. Verilecek destek paketinde vatandaşlar gıda ihtiyaçlarını temin edebilecek. Nakdi olarak gerçekleşecek destekler sayesindevatandaşlarmarketlere gidip istedikleri ürünleri temin etmiş olacak. Bu bağlamda vatandaşların hiçbir sıkıntısı olmayacak. Kovid kapsamında birçok işyerinin kapanması binlerce vatandaşın işsiz bıraktı. Buna ek olarak vatandaşlarınbirçoğumaaşlarını yarım maaş şeklinde alıyor. Dumurlar bu kadar kritik olunca devlet destek vermeye karara verdi. Verilecek destek için Vatandaşların belli şartları sağlamış olması gerekiyor. Bu şartları sağlamayan vatandaşların başvuruları okunmadan reddedilecek. Vatandaşlar kimi zaman başka desteködemelerindenyararlanırız zihniyetiyle şartlarını sağlamadıkları destek ödemesine kayıt olabiliyor. Ancak bu sefer durum öyle olmayacak. Devlet ilerleyen günlerde farklı desteködemelerinin startını verecek. Kişilerin gerekiyorsa oralara katılım sağlaması istenecek.

18 Yaşından Küçükler İşlem Yapmayacak

Yapılan açıklamaya göre başvuru yapacak olan kişinin 18 yaşından büyük olması gerekiyor. 18 yaşından büyük olma kişilere hukuki sorumluluklarıyüklendiğinden bu kişilerin kolaylıklaişlemlerigerçekleştirmesi zaman almıuor. Buna ek olarak eve giren gelirin kişi başı 700 TL’nin altında kalması gerekiyor. Kişi başı 700 TL’den fazla bir gelir düşüyor ise bu kişilerin de başvuruları alınmayacak. Başvurular sadece E Devlet üzerinden yapılacak. Bundan dolayı vatandaşlarıninterneteolma erişiminin sıkıntısız olması gerekiyor. Ayrıca başvurular için ek süre verilmeyeceğinden herkesin elini çabuktutulması da isteniyor. Gıda destek ödemeleribaşvurularınyapılmasından hemen sonra sisteme işlenecek ve ödemelerivatandaşlar alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP