Girişimcilere 200 Bin TL Hibe Verilmesi İçin Anlaşmaya Varıldı

Girişimcilere 200 Bin TL Hibe Verilmesi İçin Anlaşmaya Varıldı

Devlet kendi işini kurmak isteyen genç girişimciye destek olmaya devam ediyor. Özellikle teknoloji sahasında çalışmalar yapan gençler devletin merceği altında. Bu alanda iş kuracak olan gençler başvurularını yaptıktan sonra hibe desteği alabilecek. Yeni yıla girmeden detayların da açıklanması bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Girişimcilere 200 Bin TL Hibe Verilmesi İçin Anlaşmaya Varıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

200 bin lira destek için çalışmaları sürdüren devlet teknolojik gelişmelerin önünü açmayı planlıyor. Akıllı ulaşımdan temiz enerji ile çalışan araçlara kadar her alandan iş kurma çabasını destekliyor. Teknolojinin içinde tarımla alakalı mevzular da var. Sürdürebilir tarım konusuna çok önem veren devlet bu konuda da çalışma yapan gençlerin önünü açmak istiyor. Doktora sahibi bilim insanları için 36 ay vadeli olmak üzere 360 bin liraya varıncaya kadar proje desteği de sunulacak. Bu sayede girişimcilerle bilim adamları ortaklaşa çalışmalar yönlendirebilecek.

Yapay Zekanın Önü Çok Açık

Teknoloji sahasında iş kuracak olan genç girişimcilere teşvik verilmesi de planlanıyor. Bu kapsamda girişimcilerden proje tasarlamaları istenecek. Fikir aşamasında olan projelere bu şekilde imkan verilmesi planlanıyor. 30 adet DeneYap Atölyesinin de kurulacağının müjdesi verildi. Böylelikle girişimciler ve bilim insanları bu atölyelerde kendilerini geliştirebilecekler. Yapay zekanın ülke sınırlarında da çok büyük ünü var. Devlet bu girişimlerin ülkemizde de yapılması taraftarı. Yapay zeka, büyük veri, blockchain sanal gerçeklik gibi önümüzdeki yıllara damga vuracak çalışmaları desteklemeye hazır olduğunu belirten devlet bu sayede uluslararası arenada da söz sahibi olacağımızı belirtti. Başvurular işin net bir ley konuşulmazken başvuruların başladığı zaman duyurunun yapılacağı belirtildi. Başvurular da zaman sınırı konulmayacağı da konuşuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP