DOLAR

32,8772

0.73%
EURO

35,5070

0.54%
ALTIN(gr)

2.516,74

1,32%
BİST 100

%
Görev Tanımı Kafa Karışıklığı Oluşturdu Taşeron İşçilere Ne Olacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Görev Tanımı Kafa Karışıklığı Oluşturdu Taşeron İşçilere Ne Olacak?

Görev Tanımı Kafa Karışıklığı Oluşturdu Taşeron İşçilere Ne Olacak?

Hemen hemen her işte çalıştırılmak istenen taşeron işçiler için teklif oluşturulması gündemde. Sadece kendi alanlarına ilişkin işlerde çalışmak isteyen işçiler  farklı işlerde çalışmanın ekstra iş yükü olduğunusavunuyor. Durumun düzeltimesin için çalışan sendikalar toplu görüşmelerden umutlu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Görev Tanımı Kafa Karışıklığı Oluşturdu Taşeron İşçilere Ne Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Görev tanımıyla beraber bu kargaşanın biteceğini düşünüyorlar.

Görev tanımı konusunda sıkıntı yaşayan işçilerin şikayetleri dosya halinde ilgili mercilerin masalarına bırakıldı. Kendi işleri haricinde başka işlerde çalışmayan taşeron işçiler farklı pozisyonların da açılmasını bekliyor. TİS durum değerlendirmesi esnasında farklı başlıkların da tartışıldığını belirtti. Zamlar ve tayin meselesinin de gündemde olduğu belirtildi. Ancak ilk başta görev tanımının belirlenmesi gerekiyor. Geriye kalan diğer düzenlemeler bu tanımlama doğrultusunda yapılacak. Ayrıca çizelgeler konusunda da kafa karışıklıkları mevcut. Neredeyse alakasız işlerin görüldüğü alanlarda çizelgeler de tam manasıyla oluşturulamıyor.

Görev Tanımı Birçok Sorunu Çözecek

Bu konuya en çok kamuda çalışan işçiler ve 4D’li çalışanlar tepkili. Görev tanımı tam yapıldığında kamuda çalışan işçilerin iş yükü az da olsa hafifleyecek. Önergeyi bekleyen işçiler önergeyle beraber sadece kendi sahalarındaki işlerde çalışacak. TİS’in bulunacağı görüşmeleri büyük bir heyecanla bekleyen işçiler pandemi sebebiyle görüşmelere katılamayacak. Ancak tüm görüş ve öneriler ayrıca şikayetler TİS tarafından kayıt altına alındı. Tüm başlıklar görüşmeler esnasında ilgililere aktarılıp kesin cevaplar ile görüşmeyi sonlandırmayı planlıyor. Görüşmelerin devamlı ileri tarihe ertelenmesi işçiler arasında gerginliği artırırken görüşme tarihlerinin yakın zamanda duyurulacağı bilgisi ile TİS işçileri rahatlatmaya çalışıyor. Görüşme sonuçlarının toplantıdan kısa süre sonra duyurulacağı açıklandı. Nihai kararlar ise yine en kısa sürede verilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP