GSS Primi Ödemeden Sağlık Hizmeti Alabilirsiniz!

GSS Primi Ödemeden Sağlık Hizmeti Alabilirsiniz!

Sigortalı bir işte çalışmayanlar belli bir miktar ödeyerek ailece sağlık hizmeti alabilirler. İşsizlik ve Kısa çalışma ödeneği alanlar, prim ödemeden sağlık hizmetinden yararlanmaya devam ediyor.Gelir testine giren ve hane içi geliri asgari ücretin3/1 az çıkarsa GSS ödemenden sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:00
GSS Primi Ödemeden Sağlık Hizmeti Alabilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği gibi işten ayrılan sigortalılar, 100 gün süreyle sağlık hizmetinden, kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler faydalanıyor.

Herhangi bir geliriniz olmadığında ikametgâhınızın bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurarak gelir testi talebinde bulunmak gerekiyor. Gelir testi belirlenen düzeyde çıkarsa, GSS primi ödemeniz gerekmiyor.

GSS primi ödememek için 2020 yılı için hane içinde kişi başına gelirin 981 liranın altında olması gerekli. 4 kişilik bir ailede aylık toplam gelirin 3 bin 924 liranın altında olması durumunda GSS primi ödemesi yapılmaz, sağlık hizmeti alınmaya devam edilir.

2020 yılına ait GSS prim tutarı 88,29 TL olarak belirlenmiştir. Genel Sağlık Sigortası 2012 yılında başlatılmıştır. Hiç bir sosyal güvencesi bulunmayan ve bakmak zorunda olduğu eş,çocuk, anne ve baba üzerinden sağlık güvencesi bulunmayan vatandaşların, bu hizmetlerden faydalanabilmesi adına oluşturulmuştur. Gelir düzeyini tespit ettiren ve şartları uygunluk sağlayan vatandaşın GSS primi devlet hazinesi tarafından ödenmektedir.

Bazı dönemlerde vatandaşa GSS prim borcu çıkmaktadır. Bir kaç kez taksitlendirme yapılmasına rağmen bir sonuca ulaşılamadı. Daha önce gelir testi zorunluluğu olmadığından ihtiyaç sahipleri de tespit edilemiyordu. Ancak borçluluk oranı arttığı için 2017 tarihinden itibaren gelir testi yapılması zorunlu hale gelmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP