Günlük 95 TL Devlet Desteği Geliyor Zaruri Giderler Karşılanacak

Günlük 95 TL Devlet Desteği Geliyor Zaruri Giderler Karşılanacak

Bir yandan meslek edinmeye çalışan anneler bir yandan da devletten ödeme almaya devam ediyor. Özellikle anneler düşünülerek yapılacak ödemede inanılmaz değişiklikler var. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Günlük 95 TL Devlet Desteği Geliyor Zaruri Giderler Karşılanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anne olanlar için yapılan çalışmada günlük 95 TL ödeme yapılmasına karar verildi. Normalde aylık olarak gerçekleştirilen ödemede anneler ayın sonunu beklerken mağdur olabiliyorlardı. Şimdi ise zaruri ihtiyaçlar bu şekilde giderilmiş olacak. Belirli şartlar dışında başka şeyler istemeyen devlet her kesimden kadına istihdamda yer açmaya çalışıyor. İşte Anne projesi kapsamında yapılacak ödemeler esnasında annelerin de alması gereken sorumluluklar olacak. İlk etapta verilen eğitimlere tam katılım sağlanması gerekiyor. Haftada 5 gün günde maksimum 8 saat olacak olan eğitimlere tam katılım sağlanmazsa ödemeler gerçekleşmeyecek. 6 ay boyunca eğitimlerin ve dolayısıyla ödemelerin devam etmesi bekleniyor.

Çocuklara Bakıcı Desteği Sağlanmış Olacak

Bu esnada dileyen anneler kreş-bakıcı desteğinden faydalanabilir. Anneler kurumda eğitim alırken çocuklar emin ellerde oyunlarını oynayabilir. 400 TL olarak belirlenen bakım ödemeleri 5 yaş sınırını içeriyor. 5 yaşından büyük çocuklara ödeme gerçekleştirilemeyecek. 400 TL 95 TL’nin dışında verilen bir ödeme olacak. Daha büyük yaşlarda çocuklar için daha farklı çalışmalar söz konusu olacak. Henüz duyurusu yapılmasa da en kısa zamanda paylaşılacağı söyleniyor. 15 yaşından büyük olan her kadın eğitime başvurulabilir dolayısıyla ödeme alabilir. Ayrıca İŞKUR’a kayıtlı olmak da istenen özelliklerden. İŞKUR’a kayıtlı olmayan vatandaşların online şekilde kayıt yaptırması mümkün. Emekli olan kadınlar eğitim programına dolayısıyla ödemelere dahil edilmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak da ranan diğer özelliklerden.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP