DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Günlük Borsa Yatırım Stratejisi Ne Durumda?

Günlük Borsa Yatırım Stratejisi Ne Durumda?

Piyasalara bakıldığı zaman güne zayıf seyirle başlayan BIST 100 endeksinde açılış sonrasında satışlar karşılandı ve günün geri kalanında güçlü bir performans sergilendi, kapanış ise 1.330 seviyesinde oldu. İşte diğer detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Günlük Borsa Yatırım Stratejisi Ne Durumda?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşlem hacmi ise 29.5 milyar Tl olarak belirlendi, gün içinde endekse dahil olan 44 hisse değer kazandı ve 50 hisse değer kaybetti. ABD’de hisse endeksleri gücünü korumaya devam ederken haftanın sonuna ulaşmışken Türkiye’de yatay bir seyir gözleniyor. Mali teşvik beklentileriyle desteklenen endekslerde Pfizer’in aşı üretimi ve dağıtımındaki ilk aşamada planlana miktarda olmama durumu hafif satış görülmesine neden oldu.

En Kritik Taraf, İstihdam Piyasası

Salgın döneminden beridir ekonomik anlamda sıkıntılar azalmadan devam ediyor, en kritik taraf olan istihdam piyasası için bu ve birkaç veri daha kritik olacak gibi duruyor. 540 bin kişi artması beklenen veri hem FED hem de mali teşvik beklentilerinin önemle takip edilmesine neden oluyor. Bir diğer yandan petrol piyasası için oldukça önemli olan OPEC+ toplantısı da sona erdi. Toplantıda ocak ayında daha önce planlanandan çok daha düşük şekilde günlük 500 bin varil üretimi artışı olacağı gözlemlendi.

Ancak beklentilerden daha az bir artış olacağı için petrol fiyatlarında yükseliş yaşanabilir fakat bunu kalıcı olmaması bekleniyor. İçeride ise kasım ayının enflasyon oranları açıklandı, %1.1’in üzerinde, aylık %2.30 ve yıllık %14.03 olarak açıklandı. Bu verilerle beraber %15 olan politika faizinde aralık toplantısı içinde artırım beklentileri bekleniyor. BIST 100 gündemi ise gündeme yata başladı, kısa vadeli teknik görünümü halen güçlü gözüküyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP