DOLAR

32,5350

-0.02%
EURO

34,9784

0.35%
ALTIN(gr)

2.430,77

0,33%
BİST 100

%
Günlük Ödeme Sistemi Getirildi Vatandaş Ne Yapacağını Bilemedi
  • Finans 365
  • Finans
  • Günlük Ödeme Sistemi Getirildi Vatandaş Ne Yapacağını Bilemedi

Günlük Ödeme Sistemi Getirildi Vatandaş Ne Yapacağını Bilemedi

Ödenen devlet destekleri bu zamana kadar aylık olarak veriliyordu. Vatandaş 1 ay beklemek zorunda kalıyordu. Yapılan çalışmayla beraber ödemeler günlük yapılabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Günlük Ödeme Sistemi Getirildi Vatandaş Ne Yapacağını Bilemedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hem çalışanları hem iş verenleri ilgilendiren düzenlemede işlemler tamamlandı. Vatandaşı her koşulda rahatlatmaya çalışan devlet yeni düzenleme ile günlük ödeme sistemine geçecek. Günde 44 TL başvuran herkesin hesabına yatmış olacak. Bu ödemeler özellikle sigortasız çalışanları ilgilendirecek.SGK çalışan her vatandaşı bünyesine dahil ederek sağlıklı hizmet vermeyi amaçlıyor. Sigortalı çalışanlar her haktan yararlanabilirken sigortasız çalışanlar maaş ödemelerinde bile yaralanamıyor. İş veren de bu durumdan hayli muzdarip. Duruma el atan devlet yapacağı ödemeler sayesinde kayıt dışı çalışanların primlerinin ödenmesine yardımcı olacak. Yeterli prim sayısı dolduğunda ise emeklilik hakları devreye girebilecek. Durumlarını SGK’ya ileten sigortasız çalışanlar bu sayede ödeme alabilecek. Sigortasız işçi çalıştırma konusu en çok küçük ve orta ölçekli kurumlarda kendini gösteriyor.

Farklı Şekillerde Başvuru Yapılabilecek

İşsiz kalan vatandaşlar kayıt dışı çalışmak yerine SGK’ya bildirim yapmaları gerekiyor. SGK’ya bildirim yapıldığı taktirde hem günlük ödeme alınacak hem de uygun pozisyon bulunduğu taktirde iş gücüne katılım sağlanacak. Bu fırsatlara rağmen hala kayıt dışı işçi çalıştırmaya devam eden iş yerlerine ise yaptırım uygulanacak. Ödemeden faydalanmak için farklı başvuru yöntemi bulunuyor. Ya sigortasız çalışan kişi doğrudan başvuruda bulunacak ya da iş yeri sahibi işçilerinin yerine toplu başvuru yapacak. Her iki koşulda da hem işçi hem iş veren kazançlı çıkacak. Sigortasız işçiye ödeme sağlanarak prim gün sayıları ödenecek iş yeri sahibi ise ceza almaktan kurtulmuş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP