DOLAR

32,5575

0.03%
EURO

35,0379

0.51%
ALTIN(gr)

2.427,79

0,21%
BİST 100

%
Vatandaşlar ATM’nin Önünde Nöbette Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Vatandaşlar ATM’nin Önünde Nöbette Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?

Vatandaşlar ATM’nin Önünde Nöbette Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?

Yapılan açıklamaya göre SED ödemeleri kapsamındaki ödemelere başlandı. Başvuru yapamayanlar hala başvuruda bulunabilir. Diğer detaylar da açıklandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:52
Vatandaşlar ATM’nin Önünde Nöbette Ödemeler Ne Zaman Başlayacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklar için yapılması planlanan destek ödemesi için tüm işlemler tamamlandı. Vatandaşlar duyuruyu alır alınmaz başvuru yapmaya başlamıştı. Ancak yoğunluk çok fazla olunca bazı vatandaşlar sistem dışı kalmıştı. Daha önceden başvur yapan vatandaşlara ödeme gerçekleştirilecekken başvuruda problem yaşayan vatandaşlara tekrar başvuru imkanı da tanınacak. Maddi durumu iyi olmayan aileler için yapılacak olan bu ödemenin kapsamında çocuklar bulunuyor. Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan aileler çocuklarına bakmakta zorluk çekiyor. Kimi aileler çocuklarını esirgeme kurumlarına bırakmayı dünürken kim aileler ise her şeye rağmen maddi güçlükle mücadele ediyor. Devlet saha çalışmalarında bu sıkıntıların farkına vararak yeni bir çalışmanın onayını vermişti. O çalışmada sona gelindi.

Başvurular İçin Hala Geç Değil

Hesaplamalara göre toplamda 131 bin çocuğa nakdi destekte bulunulacak. Bu çocuklar için 138 milyon TL ödenek ayrılmış durumda. İlerleyen zamanlarda olası bir zam durumunda bu ödeneğin artırılması da mümkün. Çocukların eğitim masrafları için verilecek olan ödeneğin diğer detayları da vatandaşı sevindirdi. Okul öncesi eğiğimden itibaren yapılacak olan ödeme lisans eğitimi alan öğrenciler de kapsıyor. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri pakete dahil edilmedi Ödemeden yararlanmak isteyen vatandaşlar çocuklarının öğrenci belgeleriyle beraber hem kendi kimlik bilgilerini hem de çocukların kimlik bilgilerini iletmek zorundadır. İnceleme yapmaya gelecek olan ekip verilen bilgilerin doğruluğunu teyit edecektir. Teyit işlemi gerçekleştikten sonra ödemelere başlanması planlanıyor. Hala başvuru yapmayanlar ise internet sitesinden yapabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP