DOLAR

32,4099

0.21%
EURO

35,0922

-0.12%
ALTIN(gr)

2.320,59

0,05%
BİST 100

%
İstenen Ek Zam Onaylandı Asgari Ücretlinin Yüzü Güldü!
  • Finans 365
  • Finans
  • İstenen Ek Zam Onaylandı Asgari Ücretlinin Yüzü Güldü!

İstenen Ek Zam Onaylandı Asgari Ücretlinin Yüzü Güldü!

Günümüzde pek çok vatandaş asgari ücret ile çalışmalarına devam ediyor. Genel olarak asgari ücret en düşük maaş tutarı oluyor. Sigortalı çalışan vatandaş ise en düşük olarak bu maaş tutarını alıyor. Ücretten düşük bir şekilde çalışmak ise söz konusu değil. Yaklaşık olarak 387 liralık ek zam tutarının net açıklaması şu şekilde yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:52
İstenen Ek Zam Onaylandı Asgari Ücretlinin Yüzü Güldü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari Ücret Yeni Yılda Nasıl Değişim Gösterecek?

Asgari ücret üzerinden maaş alan vatandaşların beklediği zam haberleri kısa süre önce geldi.2020 senesinin bitmesine 3 ay kala yapılan ek zam müjdesinin perde arkası merak ediliyor. Enflasyon oranı ise yüzde 15.03 olduğu açıklanmıştı. Bu orana bağlı olarak zam alacak olan asgari ücret ise şuan ne kadar artış gösterecek bilinmiyor. Bu konu bütün vatandaşların merak konusu oldu.

Asgari Ücret İçin Ek Ödeme Gerçekleşecek Mi?

Çalışan kişilerin beklediği ek ödeme için şu anlık resmi bir açıklama gelmedi. Meclis içinde görüşmeleri devam eden ve yakın zamanda kesinliğe kavuşacak olan ek zam tutarı resmi olarak açıklanacak. Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılacak olan ek ikramiyenin ileri ki zamanlar da açıklanması bekleniyor.

Asgari Ücret Destek Alanlara 75 Lira Destek Veriliyor

Devlet tarafından asgari ücret ile maaş alan kişilere belirli şartların sağlanması içmek 75 lira destek ödeniyor. Bekâr olan bir işçinin 220 liraya sahip olacağı ifade ediliyor. Evli ve eşi çalışmayan işçiler için 264 lira ek ödeme yapılmakta. Evli eşi çalışmayan bir çocuklu işçiler için 297 lira, evli ve eşi çalışmayan iki çocuklu işçiler için 331 lira, üç çocuklu işçiler için ise 375 lira ek ödeme alarak geçimini sağlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP