SGK Yeni Açıkladı! 4A, 4B veya 4C Sigortalı 2160 Gün Daha Erken Emekli Oluyor!

SGK Yeni Açıkladı! 4A, 4B veya 4C Sigortalı 2160 Gün Daha Erken Emekli Oluyor!

ABONE OL
4 Ocak 2023 08:35
SGK Yeni Açıkladı! 4A, 4B veya 4C Sigortalı 2160 Gün Daha Erken Emekli Oluyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

4A, 4B veya 4C sigortalı olarak çalışmaya devam eden annelerin 6 yıl daha erken emekli olabilme şansları var. İşte detaylar.. Özellikle doğum yapmış olan annelerin toplam 6 yıl daha erken emekli olabilme şansları bulunuyor. Bir kadın doğumundan önce sigortalı olarak bir işte çalışıyor ise, hem doğumundan hem de doğumundan sonra kendisine dinlenme izni verilir. Emekli olması için ise her bir çocuk için kadına 2 yıl daha erken emeklilik hakkı tanınır.

Doğum Borçlanmasının Şartları Nelerdir?

Sigortalı olarak çalışmaya devam eden kadının doğumdan önce sigorta başlangıcı olma şartı vardır. Kamu personeli veya kendi iş yerlerinde çalışan kadınların doğumdan önce sigortalı durumlarını belgelemeleri gerekmektedir.

Doğumdan sonra kadın adına prim ödemesi yapılmamalıdır.

Borçlandırma süresi boyunca çocuğun yaşaması şarttır.

Doğum borçlanmasından farklı olarak bir diğer konu, staj için yapılan sigorta başlangıcı emeklilikte geçerli sayılmaz ve borçlanmadan sonra bu tarih temel alınarak hesaplama yapılır.

Doğum Borçlanması Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kamuda görev alanlar, SGK sigorta primleri genel müdürlüğü Kamu görevlileri daire başkanlığına borçlanma dilekçesiyle başvuruda bulunarak doğum borçlanması sağlanabilir.

Doğum borçlanması yapacak olan kadının iş yerinden herhangi belge almasına gerek duyulmaz. Nüfus cüzdanı ile borçlanma talebinde rahatça bulunabilir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)


HIZLI YORUM YAP