Faizsiz Esnaf Kredisi Nasıl Alınır? (Şartları Nelerdir, Hangi Bankalar Veriyor?)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Faizsiz Esnaf Kredisi Nasıl Alınır? (Şartları Nelerdir, Hangi Bankalar Veriyor?)

Faizsiz Esnaf Kredisi Nasıl Alınır? (Şartları Nelerdir, Hangi Bankalar Veriyor?)

0 (Sıfır) faizli esnaf kredisi nasıl alınır, şartları nelerdir, hangi evraklar isteniyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Faizsiz Esnaf Kredisi Nasıl Alınır? (Şartları Nelerdir, Hangi Bankalar Veriyor?)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Faizsiz esnaf kredisi alabilmek için 5 yıllık süreçte devlet destekleri ve hazine hibelerinden yararlanmamış olmak önemli şartlardandır. Ayrıca faizsiz esnaf kredisi imkanından yararlanmak isteyen kimselerin banka kredi notları kara listede olmamalı ve faizsiz esnaf kredisine başvuru yapacak kişinin bankalara ödenmemiş borcu bulunmamalıdır. Esnafa faizsiz kredi 2018 yılında ilk akla gelen banka Halkbank olmuştur. Halkbank devlet destekli faizsiz esnaf kredilerini esnaf ve sanatkarlara ulaştırmaktadır.

Halkbank 0 Faizli Esnaf Kredisi

Esnafa faizsiz kredi Halkbank aracılığı ile gerekli şartları taşıyan esnaf ve sanatkarlara kredi desteği sağlanarak ekonominin canlanması amacıyla dağıtılmaktadır. Bu sayede esnafın ve küçük işletmelerin büyük işletmelere ve şirketlere karşı rekabet gücünün artması amaçlanmıştır. Halkbank 0 faizli esnaf kredileri 3 çeşittir:

  1. Genç Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi; KOSGEB kurslarını bitiren ve 30 yaşını tamamlamamış girişimci gençlere KOSGEB tarafından onaylanan projelerde %100 faiz indirimi desteği sağlanmaktadır. Son 5 yıl içinde KOSGEB desteği ve diğer hazine desteklerinden faydalananlar bu krediden yararlanamamaktadır.
  2. Ustalık Belgesi Sahibi Olup Yeni İşyeri Kuran Girişimci Esnaf ve Sanatkarlara Kredi; En az 3 yıllık ustalık belgesi sahipleri olan ve son 1 yılında kendisine ait işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarlar %100’lük faiz indirimi ile kredi kullanmaktadır. Ancak bu krediden son 5 yıl içinde devlet hibesi ve hazine desteği almış olanlar yararlanamazlar.
  3. Kaybolmaya Yüz Tutan Meslek Kollarında Faaliyet Gösterenlere Kredi; el dokuma işleri, çini ve çömlek yapımı, oyacılık, oymacılık, ahşap oyma ve benzeri el işçiliği gerektiren işlerde faaliyetlerde bulunan esnaf ve sanatkarlar ‘Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi’ sahibi olmaları halinde %100’lük faiz indirimi imkanından faydalanabilmektedir. Diğer kredilerde olduğu gibi bu krediden faydalanmak için son 5 yılda devlet desteği ve hibelerinden yararlanmamış olmak şartı aranmaktadır.

Yukarıda sayılan alanlarda hizmet gösteren ve gerekli şartları sağlayan esnaf ve sanatkarlar en yakın Halkbank şubesine giderek faiz ödemeden uygun vade seçenekleri ve 100.000 TL’ye ulaşan kredi üst limiti ile faizsiz esnaf kredisi imkanına sahip olacaklardır.

Halkbank Faizsiz Esnaf Kredisi İçin Gerekli Olan Belgeler

Faizsiz esnaf kredisi çekeceklerden Halkbank tarafından istenecek belgeler şunlardır;

  • Kimlik belgesi ve ikametgah
  • KOSGEB kredisi kullanacaklardan KOSGEB kredi proje onay belgesi
  • Vergi muafiyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Meslek odasına kayıt belgesi
  • Gelir belgesi ya da yıllık bilanço sureti

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP