Altın Yatırımcısını Şaşırtan Açıklama, Altın Fiyatları Nasıl Seyredecek?
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Yatırımcısını Şaşırtan Açıklama, Altın Fiyatları Nasıl Seyredecek?

Altın Yatırımcısını Şaşırtan Açıklama, Altın Fiyatları Nasıl Seyredecek?

Joe Bıden ve Trump arası gerilimden kaynaklı dolar dengesizliği altını da etkiliyor. Bu gerilimin üzerine pandemi kaynaklı gelişmeler de yaşanınca yatırımcı da panik olmaya başladı. Altının belirsizliği sürecek mi sorusuna cevap arayan yatırımcılara uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Altın Yatırımcısını Şaşırtan Açıklama, Altın Fiyatları Nasıl Seyredecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ons başına takip edilen altın fiyatları yatırımcıların derin markajı altında. Açılış saatinden itibaren anlık takip edilen altın mesai bitimine kadar gözetleniyor. Altın üzerinden diğer piyasaları takip etmek zor. Çünkü değişen para birimlerinden, dengesiz siyasi havadan en az etkilenen genellikle altın oluyor. Uzmanlar ise tam bu noktada önerilerini sıralıyor. Uzun vadede devamlı düşüş veya çıkış yaşanmasının mümkün olmayacağı belirtilirken altın satıp gayrimenkul işine atılım yapılmaması tavsiye ediliyor. Sebep olarak ise altının şu sıralar bulunduğu durumun kalıcı değil geçici olacağından. Ayrıca ABD mali ve parasal yardımla mevcut ekonomik gerginliği çözmeyi planlıyor. Varlık alım fonu reformu bekliyor.

Merkez Bankası Süreci Çok İyi Şekilde Göğüslüyor

Geçen aylarda dar aralıkta takip edilen altın değişen süre zarfında pek bir değişiklik yaşamadı. Dönem dönem olumlu seyretse genel olarak inişli çıkışlı trendi takip etti. Özellikle Merkez Bankası’nın almış olduğu risklerin Türk yatırımcısı lehine olması altının seyrini yumuşattı. Türk lirası eksenli yatırım yapan Türkler, Merkez Bankasının bu hamlesiyle az da olsa rahatladı. Türk lirası sahada güven tazelerken mevcuttaki stresli hava dağılmaya başladı. Ancak hem Merkez Bankası hem yatırımcılar tarafından altın gözetim altında olmaya devam ediyor. Anlık olarak işleme konan altın bu yüzden takip edilmeyi gerektiriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP