Altın Fiyatları Tepki Alımları İle Yükselişe Geçti! Dev Banka Dudak Uçurtan Hedef Fiyat Verdi
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Fiyatları Tepki Alımları İle Yükselişe Geçti! Dev Banka Dudak Uçurtan Hedef Fiyat Verdi

Altın Fiyatları Tepki Alımları İle Yükselişe Geçti! Dev Banka Dudak Uçurtan Hedef Fiyat Verdi

Altın fiyatlarında son zamanlarda yaşanan yükselişin nerelere kadar gidebileceği altın yatırımcıları tarafından merak ediliyor. Uluslararası finans kuruluşları bu merakı gidermek adına zaman zaman rapor yayınlıyorlar. Dev banka öyle bir hedef fiyat verdi ki. İşte detaylar

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
Altın Fiyatları Tepki Alımları İle Yükselişe Geçti! Dev Banka Dudak Uçurtan Hedef Fiyat Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya genelinde görünen resesyon riski, ABD – ÇİN arasında yaşanan ticari gerginlik, ABD-İRAN gerginliği derken şimdi de Çin’de ortaya çıkan Corona Virüsü piyasaları tedirgin etmeye başladı. Kriz ve savaş dönemlerinde güvenli liman olarak görünen altına olan ilgi her geçen gün artıyor. Uzmanlar altın hakkındaki analiz ve yorumlarını gün be gün güncelliyorlar. Son analiz ve yorum Amerika’nın dev bankalarından olan Bank Of America’nın deneyimli analistinden geldi.

Ünlü analist altın fiyatları ve değerli metaller için yaptığı analizde şu ifadelere yer verdi:

Şu an tahvillere bakıldığında faizlerin düştüğünü ve bu durumun altın fiyatlarını etkilediğini ve altın fiyatlarını önümüzdeki bi iki yıl içerisinde altın ons fiyatının yükselebileceğini belirtti. Merkez Bankaları enflasyon olması yönünde adımlar atmaya devam ediyor. Altın fiyatlarını anlamlı destek olarak da para piyasalarında genişleme politikaları gösterilebilir.

Değerli metallerin durumuna bakılırsa. Merkez Bankalarının daha fazla faiz indirimi sonunda altının cazibesini artıracağını ve kıymetli maden piyasalarında bir genişlemenin görülebileceği yönünde belirtiler var. Çin verilerinde olan zayıflama ve ticari gerilim değerli metaller içerisinde altın fiyatlarına olan ilginin artmasını gösterebilir.

Ticaret gelişmeleri Çin’in ekonomik anlamda gerilediğini gösteriyor ve bu Almanya’yı da yakından ilgilendiriyor ve Alman ekonomisi yavaşlamaya başladı. ABD ve Çin arasındaki anlaşmanın kapsayıcı olmayacağını düşündüklerini ve bu durumun değerli metaller içerisinde altını öne çıkaracak bir hamle yapmasına uygun zemin hazırladığını belirtti.

XAUUSD- 1563 Desteği Üzerinde Tepki Alımları…

Geçtiğimiz hafta 1689 ile son 7 yılın zirve seviyelerine kadar tırmanan Ons Altın bu bölge üzerinde tutunamayarak gelen kar satışlarıyla haftayı 1584 seviyelerinde kapattı. Yeni haftaya ise 1591 seviyelerinde başlayan değerli madende 1689 bölgesinden yaşanan düzeltmenin sürmesi halinde 1563 bandı ilk destek bölgesi olarak takip edilebilir. Bu bölge altına yaşanabilecek olası hareketlerde ise siyah yükselen trend çizgisi ve 1535 bandı sonraki destek bölgeleri olarak izlenebilir. Yukarı yönlü olası hareketlerde ise 1610 ve 1645 seviyeleri direnç oluşturabilir.

Destekler: 1563-1535-1515

Dirençler: 1610-1645-1690

Altının ons satış fiyatı bugün 1601 dolar seviyelerinde işlem görürken Bank Of America, altın analisti Michael Widmer ons ta 1950 dolar seviyesinin görülebileceğini iddia etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP