DOLAR

32,3944

0.21%
EURO

35,1195

-0.03%
ALTIN(gr)

2.324,59

0,23%
BİST 100

%
202 TL Almak İsteyen Anneler İçin yeni Bir Reform Kapıda
  • Finans 365
  • Finans
  • 202 TL Almak İsteyen Anneler İçin yeni Bir Reform Kapıda

202 TL Almak İsteyen Anneler İçin yeni Bir Reform Kapıda

Yapılan açıklamalarda 202 TL almak isteyen annelerin çağrılarına kulak verildiği açıklandı. Anneler için yapılan ödemelerde sınır tanınmıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
202 TL Almak İsteyen Anneler İçin yeni Bir Reform Kapıda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her annenin bu ödemelerden yararlanması için devlet canhıraş mücadele veriyor. Pandemi dolayısıyla anneler son dönemde oldukça sıkıntı yaşadı. Çalışan annelerin işten çıkarılması ortaya kısa çalışan ödenekleri çıkarmıştı. Kısa çalışma ödenekleri annelerden sonra işten ayrılan herkese verilmeye başlanmıştı. Buna ek olarak iş görmezlik ödeneği de hayata geçirilmişti. Her iki ödenekte kadınların çalışmadığı günleri telafi amacıyla yürürlüğe konmuştu. Ancak halihazırda iş sahibi olup tüm olumsuzlukları bertaraf etmiş anneler için de ödem yapılacak. Doğum işlemleri hallolan ve iş hayatına geri dönen anneler emzirmeye devam edebilir. Devlet bunun farkında olarak işlemini sıklaştırmayı devam ediyor. Bunun için de 202 TL süt parası verilecek.

SGK’lı Anneler İş Başında

Verilecek olan süt parası için yakın tarihte zam gözükmüyor. Nadiren de olsa süt parasına zam yapan devlet önümüzdeki dönem için bunun sözünü veremiyor. Zamları mümkün mertebe daha geniş kapsamlı ödemelere yapmaya çalışan devlet hereksin hakkını gözetmeye çalışıyor. Annelerin bu ödemden yararlanması için SGK’lı olması zorunlu. Babanın SGK’lı olup annenin çalışamaması opsiyonu bu ödemeler için geçerli değil. Doğum parasında çok revaç olan bu sistem milyonlarca anneyi ödemelerle muhatap etmişti. Ancak süt parası biraz daha spesifik karşılanıyor. Ödemeler PTT aracılığıyla annelere verilecek ancak başvurular SGK’ya yapılacak. 18 yaşından büyük ve Türk vatandaşı olan her anne bahsi geçen ödemelerden yaralanabilecek. Mvi kart da ödeme alınması için yeterlik bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP