Petrol, Dolar Fiyatlarını Ateşledi! Çok Daha Sert Hareketler Bekleniyor Dikkat!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Petrol, Dolar Fiyatlarını Ateşledi! Çok Daha Sert Hareketler Bekleniyor Dikkat!

Petrol, Dolar Fiyatlarını Ateşledi! Çok Daha Sert Hareketler Bekleniyor Dikkat!

Merkez Bankalarının üst üste faiz indirimleri, petrolde yaşanan anlaşmazlık, corona virüsü tehlikesi dolara olan talebi arttırdı. Peki dolar yükselmeye devam edecek mi? Uzmanından dolar yorumu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Petrol, Dolar Fiyatlarını Ateşledi! Çok Daha Sert Hareketler Bekleniyor Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl sürekli yukarı yönlü ataklar yapmaya çalışan dolar hızlı yükselse de yükseldiği noktada pek kalıcı olamıyordu. En son 6.40 seviyesini görüp hızlıca 5.50 bandına dönmüştü hatırlanacağı üzere. Dolar fiyatlarının kalıcılık sağlayamama sebeplerinin başında şu 3 maddeyi yazabiliriz.

– ABD parasının değerli oluşunu istemiyor.

– Türkiye spekülatif olarak yükseltilen dolar ile mücadele etmeyi öğrendi. (Swap, Forex vb.)

– ABD’de yaşanan faiz indirimleri ve devamının geleceği beklentisi.

Bu 3 sebepten ötürü dolar gittiği noktalarda kalıcılık sağlayamıyordu. Bunun yanında Türkiye ekonomisinin gerçekleri de var. Hızlı yükselen enflasyon, ekonomik durgunluk, işsizlik vb. gibi göstergeler Türk Lirasını dolar karşısında güçsüz bırakıyordu. Suriye’de mutabakat sağlanması bir nebze doların gerilemesine sebep olsa da Merkez Bankasının üst üste faiz de indirim yapması ve corona virüsü tehdidi tekrar yukarı yönlü hareketlendirdi. Şimdilerde ise petrol anlaşmazlığı tedirginliği doları diri tutuyor.

Dolar saat 15:16 itibariyle 6.12 fiyatından işlem görüyor.

Dolar Ortalama Üzerinde!

USDTRY-Petrol Fiyatlarına İlişkin Küresel Endişelerle Yükseliyor…

Cuma günü OPEC toplantısında üretimin kısılması yönünde anlaşma çıkmamasının ardından, Suudi Arabistan petrol şirketi Saudi Aramco haftasonu ihraç ettiği petrolün varil fiyatlarına 3.75$ ile 10.25$ arasında indirime gitti. Bu kararın ardından düşen petrol fiyatlarının yarattığı küresel endişeyle birlikte USDTRY paritesi 6.1970 direncine kadar yükseldi. Bu direncin geçilememesiyle de geri çekilmeler oldu. Geri çekilmenin devamında 6.0500 ve 5.9700 destek olarak izlenebilir. Yukarı yönlü işlemlerde ise 6.1490 ve 6.1970 direnç oluşturabilir.

Destekler;6.0500-5.9700-5.9315

Dirençler: 6.1490-6.1970-6.2930

Merkez Bankasının faizleri düşürmesi dolara olan talebi arttırdı.

Faizden kazanç oranı düşenlerin döviz ve borsaya yönelmesi ile birlikte dolar ve borsa da yükselişler bekleniyor. Dolara yönelen faiz yatırımcısı ile birlikte doların 6.25 lira seviyelerini aşabileceği söyleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP